Στο συρτάρι ο φόρος στις μισθώσεις Airbnb - iefimerida.gr

Στο συρτάρι ο φόρος στις μισθώσεις Airbnb

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήρθε στη Βουλή με τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά ξαναμπήκε στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας λόγω… τεχνικών προβλημάτων.

Ο λόγος για τις πολυσυζητημένες διατάξεις, που υποτίθεται ότι θα έβαζαν τέλος στη φοροδιαφυγή- και όχι μόνο- μέσω της εκμίσθωσης κατοικιών ως τουριστικά καταλύματα, αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb. Οι διατάξεις ψηφίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και υποτίθεται ότι θα ενεργοποιούνταν από την 1η Φεβρουαρίου, προβλέποντας την εγγραφή σε ειδικό Μητρώο της ΓΓΠΣ, την πρόβλεψη προστίμων από 5.000 ευρώ για τους παραβάτες, τη φορολόγηση των εν λόγω εισοδημάτων με συντελεστή 15%, αλλά και διαδικασίες ελέγχου σε συνεργασία με αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες. Και κάπου εδώ προέκυψε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ρύθμιζε όλα αυτά τα θέματα να παραμένει… άφαντη.

Τη… σφραγίδα και σε αυτό το Βατερλό έβαλε τροπολογία, με την οποία ο χρόνος εφαρμογής όλου του πλαισίου για τις μισθώσεις μετατίθεται ένα μήνα μετά από τη δημοσίευση της επίμαχης ΚΥΑ. Πότε θα γίνει αυτό; Άγνωστο…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισθώσεις Airbnb φορολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ