Εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig - iefimerida.gr

Εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ισπανικό όμιλο Puig περνάει το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita, μετά τη συμφωνία με την οικογένεια Κουτσιανά να εισέλθει στην ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών ως στραγητικός επενδυτής.

Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρείας παραμένουν στην Ελλάδα ενώ πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο Νίκος Κουτσιανάς. Η ισπανική εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών και ελέγχει μια σειρά από γνωστά σήματα όπως Νina Ricci, Carolina Herrera, Paco Rabanne και Jean Paul Gaultier, και επιπλέον διαχειρίζεται τα brands Comme des Garçons, Prada, Penhaligon's, L'Artisan Parfumeur και Valentino. Διαθέτει παρουσία σε 150 χώρες, σε 22 εκ των οποίων διατηρεί θυγατρικές εταιρίες.

Εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig | iefimerida.gr 0

Οπως επισημαίνεται από την Apivita η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η επένδυση της PUIG στην APIVITA έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία. Παράλληλα εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της APIVITA – η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της APIVITA θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του στρατηγικού επενδυτή από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά, αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Apivita ανέρχονται περίπου σε 40 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apivita εξαγορά PUIG
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ