Ανησυχία για νέες δικαστικές επιπλοκές στο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη - iefimerida.gr

Ανησυχία για νέες δικαστικές επιπλοκές στο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσκόμματα στην ομαλή ολοκλήρωση του τιτάνιου εγχειρήματος της διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης μπαίνουν για άλλη μια φορά στο πεδίο των νομικών εκκρεμοτήτων.

Η χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να ορίσει νέα δικάσιμο στις 24 Μαΐου προκειμένου να συζητηθούν οι εφτά ασκηθείσες τριτανακοπές επί της δικαστικής απόφασης της 16ης Ιανουαρίου 2017, η οποία επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης δημιουργεί νέες καθυστερήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την εκταμίευση χρημάτων.

Και αυτό γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις τριτανακοπές προκειμένου να ξεκινήσει η χρηματοδότηση του νέου σχήματος και έτσι μέχρι τότε θα πρέπει να τρέξει η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης Συνεργασίας σε Συμφωνία Εξυγίανσης που είχαν υπογράψει οι εμπλεκόμενες τράπεζες με τη Σκλαβενίτης, ενεργοποιεί τα βασικότερα σημεία που αφορούν τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, ως εξής:

  • Εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης από τις τράπεζες εντός 20 ημερών (362 εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο και 125 εκατ. ευρώ ιδία συμμετοχή Σκλαβενίτη)
  • Καταβολή εντός 60 ημερών του 50% των οφειλών προς προμηθευτές
  • Καταβολή εντός 60 ημερών της πρώτης από τις 250 δόσεις με τις οποίες έχουν ρυθμισθεί οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις των οφειλών προς ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Αναφορικά με τη δικαστική «εμπλοκή» προκλήθηκε μετά το αίτημα της Αφοί Καρυπίδης για εξαίρεση της σύνθεσης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τη χθεσινή δικάσιμο προκαλώντας πολύωρη καθυστέρηση επί της διαδικασίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συζήτησης των τριτανακοπών εντός του ωραρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρινόπουλος σκλαβενιτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ