Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην Τουρκία για τις ειρωνείες στον Παυλόπουλο - iefimerida.gr

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην Τουρκία για τις ειρωνείες στον Παυλόπουλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις».

Τα παραπάνω αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στο ανακοινωθέν του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την ακριτική Ψέριμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε διπλό μήνυμα στην Άγκυρα, ένα φιλίας και καλής γειτονίας διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η Αγκυρα δεν άφησε ασχολιάστα τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» γράφει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας…. Η αντίδρασή μας στην στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας εντός του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ