Αύξηση-πρόκληση 1.346 ευρώ στον μισθό της διευθύντριας Υποδοχής Μεταναστών στο υπουργείο του Μουζάλα

Τη στιγμή που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βυθίζονται με τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση να λαμβάνουν μηνιαίο μεικτό μισθό μόλις 393,79 ευρώ, η κυβέρνηση πληρώσει με το παραπάνω τους νέους μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» η πιο χαρακτηριστική περίπτωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου οι υπάλληλοι του γραφείου του Γιάννη Μουζάλα πολλαπλασιάστηκαν αναδρομικά από 7 σε 24, αλλά και χορηγήθηκε αύξηση άνω του 50% στην διευθύντρια υποδοχής, της οποίας η αμοιβή έφτασε στα 3.950 ευρώ από τα 2.604.

Όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ, για την θέση του διευθυντή Υποδοχής είχε οριστεί τον Ιούλιο του 2016 αμοιβή 2.604. Τότε η θέση ήταν ακόμα κενή και είχε αποτελέσει τη βασική αιτία διαμάχης ανάμεσα στον τότε αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα και τον γενικό γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη. Η διαμάχη κατέληξε τελικά στην απομάκρυνση του δεύτερου, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου του 2017 ο κ. Μουζάλας υπέγραψε απόφαση αύξησης των αποδοχών της διευθύντριας Υποδοχής στα 3.950 ευρώ ενώ στο ποσό δεν υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής.

Αυξήθηκαν οι υπάλληλοι στο γραφείο του Μουζάλα

Την ίδια στιγμή, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι πριν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής λάβει την απόφαση να αυξήσει τις απολαβές της διευθύντριας Υποδοχής, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου στις 20/1/17, την οποία προσυπέγραψε και ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο του «για κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών». Οι θέσεις στο γραφείο του κ. Μουζάλα είχαν οριστεί στις 5/11/16 όταν συστάθηκε ξεχωριστό υπουργείο και προβλεπόταν σε αυτό να απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 (λιγότερο από δύο μήνες).

Ωστόσο ένα μήνα αργότερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε να αυξηθούν οι θέσεις κάτι που σημαίνει αύξηση του κόστους κατά 43.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 και κατά 256.000 ευρώ για το έτος 2017.

Το αίτημα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θέσεις ειδικών συμβούλων κατά 5 άτομα και των μετακλητών κατά 2 άτομα. Προστίθενται επίσης 10 αποσπασμένοι από άλλες θέσεις του Δημοσίου. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η αύξηση ισχύει αναδρομικά από 5/11/2016 χωρίς να απαντάται το ερώτημα εάν κάποιοι υπάλληλοι εργάζονταν ως τότε αμισθί ή κάποιοι θα πληρωθούν για διάστημα που δεν εργάζονταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ