fbpx Γιατί Τσακαλώτος και Χουλιαράκης δεν παίρνουν μαζί τους στο Χίλτον τον Κορεάτη σύμβουλο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ... ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ

Γιατί Τσακαλώτος και Χουλιαράκης δεν παίρνουν μαζί τους στο Χίλτον τον Κορεάτη σύμβουλο

Γιατί Τσακαλώτος και Χουλιαράκης δεν παίρνουν μαζί τους στο Χίλτον τον Κορεάτη σύμβουλο
09|03|2017 | 09:36

Σε αποκαλύψεις για το Κορεάτη σύμβουλο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Γκλεν Κιμ, προχωρά ο «Βηματοδότης» με αφορμή την απουσία του από τις τελευταίες συναντήσεις με τους θεσμούς στο «Ηilton».

Σύμφωνα με τη στήλη του Βήματος, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης «κουράστηκαν να έχουν τον Κορεάτη μέσα στα πόδια τους». «Αφενός», συνεχίζει ο Βηματοδότης, «κατάλαβαν (άργησαν κάπως, αλλά το κατάλαβαν) ότι δεν προσέφερε τίποτα παραγωγικό σε καμία φάση της διαπραγμάτευσης και αφετέρου επειδή ελάμβανε μεγάλη αμοιβή».

Τέλος όσον αφορά στην αμοιβή που λαμβάνει ο σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, η στήλη αποκαλύπτει ότι στον Γκλεν Κιμ έγινε νέα προσφορά μειωμένη κατά 17 φορές, την οποία ωστόσο ο Κορεάτης αποδέχθηκε. «Η νέα προσφορά που του έγινε, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία, είναι μαθαίνω 80.000 ευρώ ετησίως. Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο κ. Κιμ θα απέρριπτε την προσφορά, δεν το έκανε, προς μεγάλη έκπληξη των πάντων. Αυτό τώρα τι μπορεί να σημαίνει; Μαθαίνω λοιπόν ότι η επιμονή του Κορεάτη έχει έναν και μόνον στόχο: να παραμείνει ενεργός παίκτης στην ελληνική διαπραγμάτευση και να εξακολουθήσει να έχει προνομιακή πληροφόρηση για όλες τις πτυχές της. Δεν βρίσκω άλλον λόγο να δεχθεί αμοιβή 17 φορές μικρότερη από ό,τι αρχικά του είχε δοθεί. Και κάτι άλλο. Μήπως, η αρχική αμοιβή των 1,3 εκατ. ευρώ ήταν υπερβολική;», σημειώνει ο Βηματοδότης.

Διαβάστε τι γράφει συγκεκριμένα ο Βηματοδότης:

Πάτησαν το κουμπί στον Κιμ

Ισως οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν, αλλά ο Ευ. Τσακαλώτος προσέρχεται τις τελευταίες δέκα ημέρες στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο «Hilton» μόνος του. Ποιος λείπει; Ποιος έκανε αισθητή την απουσία του; Προφανώς θα αναρωτηθείτε. Εψαξα, έμαθα και σας μεταφέρω. Δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις (για πρώτη φορά από το 2105) ο περιβόητος μυστικοσύμβουλος του Ευκλείδη Κορεάτης Γκλεν Κιμ. Γιατί όμως άραγε;

nnn

Ετσι, ρώτησα αρμοδίως (δηλαδή τους συνεργάτες του υπουργού) πού βρίσκεται ο πολυπράγμων κ. Κιμ. Αυτοί ήταν ομολογουμένως πολύ φειδωλοί στην απάντησή τους, ή, εάν θέλετε, δήλωναν άγνοια. Είμαι όμως σε θέση να σας πληροφορήσω ότι τόσο ο Ευκλείδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης «κουράστηκαν» (έτσι ακριβώς μου ειπώθηκε) να έχουν τον Κορεάτη μέσα στα πόδια τους. Αφενός κατάλαβαν (άργησαν κάπως, αλλά το κατάλαβαν) ότι δεν προσέφερε τίποτα παραγωγικό σε καμία φάση της διαπραγμάτευσης και αφετέρου επειδή ελάμβανε μεγάλη αμοιβή. Αφήστε που πολλά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν τον είχαν και σε υπόληψη, επειδή, όπως έλεγαν, είχε την τάση να χώνει τη μύτη του σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης και όχι μόνον. Ελεγαν συγκεκριμένα ότι τα συζητούσε εν συνεχεία και με διάφορους κύκλους που δεν εμπλέκονταν σε αυτήν.

Nnn

Να σας αποκαλύψω ακόμη ότι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου ήθελαν από καιρό να απομακρύνουν τον κ. Κιμ και βρήκαν τώρα την ευκαιρία να του προτείνουν ένα πολύ χαμηλό τίμημα για τη συνέχιση της συνεργασίας με την κυβέρνηση. Ειπώθηκε και γράφτηκε, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί, ότι η αρχική ετήσια αμοιβή του Κορεάτη ήταν 1,3 εκατ. ευρώ. Η νέα προσφορά που του έγινε, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία, είναι μαθαίνω 80.000 ευρώ ετησίως. Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο κ. Κιμ θα απέρριπτε την προσφορά, δεν το έκανε, προς μεγάλη έκπληξη των πάντων. Αυτό τώρα τι μπορεί να σημαίνει; Μαθαίνω λοιπόν ότι η επιμονή του Κορεάτη έχει έναν και μόνον στόχο: να παραμείνει ενεργός παίκτης στην ελληνική διαπραγμάτευση και να εξακολουθήσει να έχει προνομιακή πληροφόρηση για όλες τις πτυχές της. Δεν βρίσκω άλλον λόγο να δεχθεί αμοιβή 17 φορές μικρότερη από ό,τι αρχικά του είχε δοθεί. Και κάτι άλλο. Μήπως, η αρχική αμοιβή των 1,3 εκατ. ευρώ ήταν υπερβολική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ