Διαπραγμάτευση: Συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό -«Αγκάθι» οι συντάξεις και τα εργασιακά - iefimerida.gr

Διαπραγμάτευση: Συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό -«Αγκάθι» οι συντάξεις και τα εργασιακά

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, κατέληξαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των Θεσμών.

Οι απογευματινές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν με καθυστέρηση- στις 18:00 αντί για τις 16:30 όπως είχε προγραμματιστεί- και κατά τη διάρκειά τους «έκλεισε» το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπως δήλωσε στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Συνεχίζονται όμως οι συζητήσεις, για τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «στρατόπεδο» των δανειστών, επιβεβαιώνεται η εικόνα περί σταδιακής σύγκλισης, παραμένουν ωστόσο «αγκάθια» οι περικοπές στις συντάξεις και τα εργασιακά. Η εκτίμηση των ίδιων πηγών είναι ότι στο Εurogroup θα υπάρξει θετική γνώμη και θα αναγνωρίζεται η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Εκτός απροόπτου οι επικεφαλής των Θεσμών θα αναχωρήσουν την Πέμπτη, αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα φύγουν το πρωί, ή το απόγευμα για να μεταβούν απευθείας στη διάσκεψη του EuroWorking Group.

«Ανοιχτό» είναι ακόμη το αν εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν αμέσως στην Αθήνα, ή αν θα γίνουν εξ αποστάσεως ανταλλαγές στοιχείων τηλεδιασκέψεις, για σύγκλιση στα ανοιχτά θέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ