«Έξω φρενών» ο Ομπάμα με τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι διέταξε να βάλουν «κοριούς» στα τηλέφωνά του - iefimerida.gr

«Έξω φρενών» ο Ομπάμα με τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι διέταξε να βάλουν «κοριούς» στα τηλέφωνά του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι «πυρ και μανία» με τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι διέταξε να βάλουν κοριούς στον ουρανοξύστη του Ρεπουμπλικανού στη Νέα Υόρκη πριν απ’ τις προεδρικές εκλογές.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε «έξαλλος» όταν ο διάδοχός του τον κατηγόρησε ότι είναι «κακός ή άρρωστος άνθρωπος», χωρίς να εμφανίσει οποιαδήποτε απόδειξη για τις καταγγελίες του.

Μολονότι ο Ομπάμα διατηρεί χαμηλό προφίλ μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας, συνεργάτες του είπαν στην αμερικανική εφημερίδα, ότι με την κατηγορία του -χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο- ο Τραμπ ξεπέρασε τα όρια επειδή αμφισβήτησε την ακεραιότητα του πρώην ηγέτη καθώς και το ίδιο το αξίωμα του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λιούις, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του Τραμπ.

«Βασικός κανόνας της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ότι ουδείς αξιωματούχος του Λευκού Οίκου παρενεβη ποτέ σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα διεξήγε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέταξαν την παρακολούθηση οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι απλώς εσφαλμένος», είπε.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τραμπ εξαπέλυσε κι άλλα βέλη κατά του Ομπάμα μέσω Twitter:

«122 μοχθηροί κρατούμενοι, που απελευθέρωσε η κυβέρνηση Ομπάμα [από το Γκουαντάναμο] επέστρεψαν στο πεδίο της μάχης. Άλλη μια φρικτή απόφαση!»

122 vicious prisoners, released by the Obama Administration from Gitmo, have returned to the battlefield. Just another terrible decision!

Αυτός ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής. 113 απ’ τους λεγόμενους «μοχθηρούς κρατούμενους» απελευθερώθηκαν από τον πρόεδρο Μπους τον νεώτερο και μόλις εννέα (6%) απ’ την κυβέρνηση Ομπάμα.

Το στρατόπεδο του Τραμπ έσπευσε να απαντήσει στα πυρά ότι τα σχόλια του στο Twitter ήταν ανάρμοστα. «Οι άνθρωποι του Τραμπ πιστεύουν ότι ο Ομπάμα τους έχει κηρύξει τον πόλεμο», λέει ο βαρώνος των ΜΜΕ και σύμμαχος του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Κρίστοφερ Ρούντι.

«Αυτός ο πρόεδρος πολιορκείται απ’ την πρώτη μέρα τόσο απ’ τον Τύπο όσο κι από πιστούς στον Ομπάμα ανθρώπους και αντιδρά. Δεν πιστεύω να υπάρχει αμφιβολία ότι άνθρωποι αφοσιωμένοι στον Ομπάμα εντός κι εκτός της κυβέρνησης προκαλούν πολλά προβλήματα και θλίψη στον Ντόναλντ Τραμπ.»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ