Ο Τσίπρας... τρολάρει: Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα! - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας... τρολάρει: Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα!

Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κυβέρνηση ανησυχεί για την έξαρση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και βρίσκεται υπό πολιορκία από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «οξυγόνο» τα κοινωνικά κινήματα...

Ο Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην τελετή παράδοσης του στρατοπέδου Π. Μελά στη Θεσσαλονίκη στους πολίτες της περιοχής, εξήρε τον ρόλο των κινημάτων των πολιτών που διεκδίκησαν την έκταση των 336 στρεμμάτων. «Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα. Οταν υπάρχει πολιτική βούληση είναι αναγκαία και πίεση για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις» είπε με έμφαση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα πάντως πριν φτάσει ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση, έξω από το στρατόπεδο Παύλος Μελάς ξέσπασαν άγρια επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κινημάτων πολιτών από την Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και απολυμένων εργαζομένων της Coc-Cola που είχαν πάει για να διαμαρτυρηθούν. Με σύνθημα «δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα οι αγρότες συγκρούστηκαν άγρια με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκαψαν την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολιόρκησαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ομιλία του εκθειάζοντας τον ρόλο και τις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των κινημάτων των πολιτών στην παράδοση του πρώην στρατοπέδου στο κοινό.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ