Έκκληση Μπερίσα και ΟΑΣΕ για λήξη της βίας μεταξύ οπαδών των κομμάτων - iefimerida.gr

Έκκληση Μπερίσα και ΟΑΣΕ για λήξη της βίας μεταξύ οπαδών των κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα για αποφυγή των συγκρούσεων και των επεισοδίων που σημειώνονται καθημερινά από τους υποστηρικτές τους, καθώς η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου.

Περισσότερα από 10 επεισόδια βίας και συγκρούσεων μεταξύ οπαδών των δύο μεγάλων παρατάξεων σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υποστηρικτών, αλλά και σε μία περίπτωση ενός υποψήφιου δημάρχου σε μικρή κωμόπολη, κοντά στα Τίρανα.

Συνήθως, αιτία των επεισοδίων είναι η τοποθέτηση σημαιών και συμβόλων της εκλογικής εκστρατείας από τους οπαδούς των Σοσιαλιστών του Έντι Ράμα και του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Η πολιτική ένταση είναι πιο αισθητή στα Τίρανα και στα προάστια, όπου υποψήφιος είναι ο νυν δήμαρχος, Έντι Ράμα, ο οποίος επιδιώκει τέταρτη θητεία και ο Λουλεζίμ Μπάσα, πρώην υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα.

Την ανησυχία τους για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, επισήμαναν στην πρώτη έκθεσή τους, πριν από λίγες μέρες και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

Εν τω μεταξύ, οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Αρβίζου, Ετόρε Σέκι, Εουγκέν Γόλφαρθ εξέφρασαν τη θέση ότι "τα όργανα της τάξης θα επιτελέσουν αμερόληπτα και σύμφωνα με τους νόμους τα καθήκοντά τους, ώστε οι πολίτες να ασκήσουν ελεύθερα και ήρεμα το εκλογικό τους δικαίωμα, στις 8 Μαΐου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ