H πτήση MH370 δεν βρέθηκε ποτέ: Τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας -Πώς εξαφανίστηκε το Boeing με 239 άτομα [βίντεο] - iefimerida.gr

H πτήση MH370 δεν βρέθηκε ποτέ: Τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας -Πώς εξαφανίστηκε το Boeing με 239 άτομα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει ίχνος της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Το αεροσκάφος Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014. Ωστόσο οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και πλέον όπως ανακοίνωσε η ομάδα ερευνών το τελικό πόρισμα για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines θα δημοσιοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

«Με τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τους καταγραφείς πτήσης να μην έχουν ακόμα βρεθεί, υπάρχει σημαντική έλλειψη βασικών στοιχείων», που θα καθορίσουν για ποιο λόγο το αεροσκάφος παρέκκλινε της προγραμματισμένης πορείας του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αφού ερεύνησαν πάνω από 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, οι τρεις βασικές χώρες που συμμετείχαν στις έρευνες, η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία, ανέστειλαν την επιχείρηση στις 17 Ιανουαρίου, η οποία δεν θα ξεκινήσει εκ νέου αν δεν ανακύψουν αξιόπιστες νέες πληροφορίες.

Το χρονικό Εξαφάνισης
Το Reuters είχε φτιάξε τότε σε γράφημα όλο το χρονικό της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia

00:41 τοπική ώρα Μαλαισίας (18:41 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής) - Η πτήση MH370 απογειώνεται από την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες, οι 227 από τους οποίους επιβάτες, και κατεύθυνση το Πεκίνο.

01:07 - Το σύστημα μηνυμάτων ACARS (Aircraft Communication Addressing And Reporting System) που μεταδίδει στην εταιρεία μηνύματα για οποιεσδήποτε ανωμαλίες κατά την πτήση, βλάβες ή διακοπή του συστήματος, σταματάει να εκπέμπει. Η απενεργοποίηση αυτού του συστήματος δεν μπορεί να γίνει παρά από πιλότο ή από κάποιον μυημένο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

01:21 - Οι τρανσπόντερ (παρέχουν ενδείξεις σε πραγματικό χρόνο για τη θέση και το ύψος του αεροπλάνου) απενεργοποιήθηκαν. Το αεροσκάφος εξαφανίζεται από τις οθόνες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

02:15 - Μαλαισιανό στρατιωτικό ραντάρ εντοπίζει την πτήση MH370 σε ένα σημείο νότια του Πουκέτ στα στενά της Μάλακα, εκατοντάδες μίλια δυτικά από την τελευταία του γνωστή θέση. Το αεροπλάνο, δηλαδή, πραγματοποίησε ξαφνική αλλαγή πορείας δυτικά, κατευθυνόμενο προς τη μαλαϊκή χερσόνησο και στη συνέχεια βορειοδυτικά.

07:24 - Οι Μαλαισιανές αερογραμμές δημοσιεύουν δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας ότι η πτήση MH370, η οποία έπρεπε να είχε προσγειωθεί στο Πεκίνο πριν περίπου μία ώρα, έχει εξαφανιστεί.

08:11 - Η τελευταία δορυφορική επικοινωνία με το αεροπλάνο. Αν και τα συγκεκριμένα δεδομένα δεν επιτρέπουν τον γεωγραφικό εντοπισμό του, τα στοιχεία επιτρέπουν τη δημιουργία δύο πιθανών «διαδρόμων» στους οποίους πιθανώς βρίσκεται το Boeing: το ένα από τη βόρεια Μαλαισία ως την κεντρική Ασία και το άλλο στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού- που πιστεύεται ότι διασταυρώνονται με την πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο.

Οι έρευνες δεν οδήγησαν πουθενά -Μόνο σενάρια και υποθέσεις
Σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπλοΐας οι ερευνητές δεν κατάφεραν να δώσουν καμία απάντηση για το συνέβη τελικά στην πτήση MH370 με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν μόνο σενάρια, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας. Αυτές τις εκδοχές της είχε καταγράψει και το ibtimes.co.uk.

  • Τεχνικό πρόβλημα
    Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, λίγη ώρα μετά την απογείωση σημειώθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στον θάλαμο του πιλοτηρίου. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι πιλότοι, αλλά ενδεχομένως και όλοι οι επιβάτες, να αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο οδήγησε σε ξαφνική αποσυμπίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τη συντριβή του Boeing της κυπριακής εταιρείας Helios, στο Γραμματικό της Αττικής, το 2005. Στην περίπτωση αυτή, τόσο το πλήρωμα, όσο και οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης θα έχασαν τις αισθήσεις τους χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν ή να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.
  • Αεροπειρατεία από Αφγανούς
    Μία αεροπειρατεία οδήγησε την πτήση MH370 στο "σκοτάδι", και το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε Αφγανικό έδαφος, ενώ οι επιβάτες κρατούνται ως όμηροι. Αυτή η θεωρία, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, δεν διαψεύσθηκε από πηγή της FSB (μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας). Σύμφωνα με αυτή την πηγή, "οι πιλότοι δε φέρουν ευθύνη για την αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος κατελήφθη από τρομοκράτες αγνώστου εθνικότητας. Πιστεύουμε ότι το αεροσκάφος βρίσκεται σε περιοχή του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.
     
  • Πτήση εν κρυπτώ
    Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, το αεροσκάφος δεν ακολούθησε τον "νότιο" διάδρομο, όπου γίνονταν επί σειρά ημερών και οι έρευνες, αλλά πέταξε προς το Βορρά, "κρυμμένο" πίσω από το σήμα που εξέπεμπε η πτήση 68 της Singapore Airlines, η οποία αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη και είχε προορισμό τη Βαρκελώνη. Αφού κατάφερε να περάσει απαρατήρητο από τα ραντάρ, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, προσγειώθηκε σε κάποια τοποθεσία βόρεια της Ινδίας και του Αφγανιστάν.
     
  • Αυτοκτονία του πιλότου
    Κάποιοι επιμένουν ότι ο ρόλος του πιλότου είναι κομβικός για την εξαφάνιση της πτήσης. Ένας φίλος του πιλότου, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, θεωρεί ότι ο πιλότος δεν ήταν "ψυχολογικά σταθερός", καθώς το διάστημα πριν την μοιραία πτήση είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πιλότος θα ήταν ο εύκολος στόχος για να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.


Οι θεωρίες συνωμοσίας

  • Μυστική βάση των ΗΠΑ
    Οι ΗΠΑ διαψεύδουν επισήμως ότι το αεροσκάφος της Malaysian Airlines προσγειώθηκε στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο νησί Diego Garcia. Εκπρόσωπος της αμερικάνικης πρεσβείας στη Μαλαισία, με κάθε ευκαιρία, επιχείρησε να διαψεύσει οποιαδήποτε "εμπλοκή" του αμερικάνικου στρατού με την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines. Την ίδια στιγμή όμως, μία σελίδα στο Facebook, η οποία θεωρείται ότι είναι η επίσημη σελίδα της βάσης, άναψε φωτιές: Μερικά 24ωρα πριν και μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις για μεταφορά προσωπικού από και προς το Diego Garcia.
     
  • Ηλεκτρονικός πόλεμος
    Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, η εξαφάνιση του αερσκάφους οφείλεται σε ηλεκτρονικό ή βιομηχανικό πόλεμο, καθώς 20 από τους επιβάτες ήταν ειδικοί στους υπολογιστές και εργάζονταν σε μία εταιρίας υψηλής τεχνολογίας. Εικάζεται μάλιστα ότι η τεχνολογία που "πατεντάρει" και εξελίσσει  η συγκεκριμένη εταιρία, ξεπερνά κάθε φαντασία...
     
  • Το μικροτσίπ Kinesis KL-02
    Το μικροτσίπ νέας τεχνολογίας Kinesis KL-02 που έχει πατεντάρει η εταιρία Freescale Malaysia ενδέχεται να ήταν ο λόγος που κάποιος ή κάποιος θα ήθελαν να εξαφανιστεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Επιβάτες της πτήσης ήταν 20 στελέχη της συγκεκριμένης εταιρίας, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, ποιά ήταν η σχέση τους με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μικροτσίπ, αλλά και ο σκοπός του ταξιδιού τους. Η εγγυημένη επιτυχία της συγκεκριμένης πατέντας λέγεται ότι μπορεί να εξόργισε τους ανταγωνιστές της εταιρίας, καθώς στη βιομηχανία τεχνολογίας διακυβεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
     
  • Αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία
    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, κάποιος από τους επιβάτες να είχε μία ασφάλεια ζωής, και ο θάνατός του να επέτρεψε στην οικογένειά του να εισπράξει ένα τεράστιο ποσό από την ασφαλιστική εταιρία. Οι αρχές, μάλιστα, προσπαθούν να αναλύσουν τη συμπεριφορά κάθε ενός επιβάτη, βασιζόμενες στα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.
     
  • Απαγωγή από εξωγήινους
    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του CNN και του ORC International, περίπου ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι η εξαφάνιση του Boeing έχει σχέση με τους εξωγήινους. Μάλιστα, από τη στιγμή που Μέσα Ενημέρωσης από την Κίνα επέμεναν ότι τα κινητά τηλέφωνα συγκεκριμένων επιβατών συνέχιζαν να είναι σε λειτουργία ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, η θεωρία αυτή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.
     
  • Το ασιατικό Τρίγωνο των Βερμούδων
    Οι Αρχές της Μαλαισίας διαψεύδουν από την πρώτη στιγμή την ύπαρξη "ασιατικού" Τριγώνου των Βερμούδων στην ευρύτερη περιοχή του Βιετνάμ, και επιμένουν ότι ένα αεροσκάφος με τόσο σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, "δεν είναι δυνατόν απλά να εξαφανιστεί". Ωστόσο, οι θιασώτες του Τριγώνου των Βερμούδων αντιτείνουν το επιχείρημα ότι εάν την εποχή όπου οι δορυφόροι μπορούν να εντοπίσουν τα πάντα, και μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια, τότε η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός τέτοιου αεροδκάφους τύπου Boeing μπορεί να οφείλεται σε δυνάμεις της φύσης που αγγίζουν και το μεταφυσικό.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόρισμα Malaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ