Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μελετάμε μαθηματικά και στατιστική για να απαλύνουμε τη μείωση του αφορολόγητου - iefimerida.gr

Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μελετάμε μαθηματικά και στατιστική για να απαλύνουμε τη μείωση του αφορολόγητου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κλείσει με τους δανειστές και περιέγραψε ακριβώς τα αντίμετρα που βρίσκονται στο τραπέζι.

Τα μέτρα δηλαδή που θα ελαφρύνουν εκείνους θα επιβαρυνθούν από τα μέτρα των δανειστών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή , σημείωσε : Εγώ τα λέω τα αντίμετρα αντισταθμιστικά τα οποία θα τα αποδεχτούν οι δανειστές. Εμείς έχουμε βάλει έναν κατάλογο που αρχίζει απο την μείωση του ΕΝΦΙΑ , επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μείωση ΦΠΑ απο το 24% στο 13% σε πολλά είδη και και αγαθά, μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια , αλλαγές στη φορολογική βάση, επανακαθορισμό στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε ωστόσο και απάντησε χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του για το κατα πόσο η μείωση ενδεχομένως των συντάξεων ή μείωση του αφορολόγητου θα αντισταθμίσει ανάλογα με τα αντίμετρα της κυβέρνησης και αν αυτά θα είναι ικανά να ωφελήσουν αυτούς που θα πληγούν. Ο ίδιος ανέφερε: Έχετε δίκιο υπάρχει μια ανησυχία του κόσμου αν κοπούν συντάξεις δεν σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος αν κοπούν 100 ευρώ θα αντισταθμίσει με την μείωση του ΕΝΦΙΑ ή του ΦΠΑ. πράγματι αυτός είναι ένας γρίφος ένα πρόβλημα προσωπικά το αναγνωρίζω και αναρωτιέμαι πως μπορούμε να δούμε τι καλύτερο θα συμβεί . Για παράδειγμα μπορεί να γίνει μείωση του πρώτου συντελεστή . Εμεις κάνουμε μια προσπάθεια , μελετάμε κάποια με τι θα μπορούσε να συμβεί. Μπορεί να γίνει μια μείωση του φορολογικού συντελεστή. Μελετάμε κάποιες μαθηματικές και στατιστικές ασκήσεις προσπαθούμε μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή στο 18% για να απαλύνουμε την μείωση της επίπτωσης του του αφορολόγητου. Δεν ξέρω αν θα τα δεχτούν αυτά. Αλλά είναι λογικό.

Ο κ. Μπαλαούρας είπε ακόμη πως πρέπει να αφήσουμε πίσω τα μνημόνια και η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Προσδοκούμε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα είπε . Δεν είπαμε ψέμματα . Ηττηθήκαμε σε πολλά πράγματα που πριν από τις εκλογές του 2015 τα πιστεύαμε , ηττηθήκαμε δώσαμε μια μεγάλη μάχη, όμως το ζητούμενο είναι αν κερδίζονται οι πόλεμοι . Οι ήττες δεν πρέπει να είναι μόνιμες και να μην είναι στρατηγικές, εμείς ηττηθήκαμε σε μια μάχη που δώσαμε μια μεγάλη μάχη αλλά τη χάσαμε δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ