Δύο σκιέρ νεκροί από τη χιονοστιβάδα στη Γαλλία -Αγνοούνται δύο Ολλανδοί τουρίστες - iefimerida.gr

Δύο σκιέρ νεκροί από τη χιονοστιβάδα στη Γαλλία -Αγνοούνται δύο Ολλανδοί τουρίστες

φωτογραφία: youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο σκιέρ σκοτώθηκαν την Τρίτη, ένας εκ των οποίων Ολλανδός από δύο χιονοστιβάδες που έπληξαν στις Γαλλικές Άλπεις, ενώ δύο ακόμη σκιέρ αγνοούνται όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τρεις Ολλανδοί, περίπου 20 ετών, έκαναν σνόουμπορντ στο χειμερινό θέρετρο Βαλφρεζί της Σαβοΐας, όταν σημειώθηκε η πρώτη χιονοστιβάδα. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα στις 08:30 ώρα Ελλάδος με τη συνδρομή ελικοπτέρου, αστυνομικών και ομάδας σκυλιών διασωστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις σκιέρ δεν ήταν εξοπλισμένοι με σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση χιονοστιβάδας.

Ο συναγερμός σήμανε χθες περίπου στις 20:30 ώρα Ελλάδος αλλά η παρέα πρέπει να είχε παρασυρθεί από τη χιονοστιβάδα νωρίτερα, σε χρόνο που μένει να καθοριστεί από την έρευνα, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Η δεύτερη χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις Ανω 'Αλπεις και προκάλεσε τον θάνατο ενός σκιέρ, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Χθες Τρίτη, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες στις Ανω 'Αλπεις, όπως και στην Σαβοϊα, ήταν υψηλός, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.

Την ίδια μέρα , χιονοστιβάδα σημειώθηκε στην περιοχή Βαλ Κλαρέ του χιονοδρομικού κέντρου της Τιν, στις Γαλλικές Άλπεις χωρίς ωστόσο να προκαλέσει θύματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χιονοστιβάδα Γαλλία θέρετρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ