Αλλαξαν οι νόμοι στο Μπαγκλαντές -Επιτρέπονται και οι γάμοι για κορίτσια κάτω των 18 - iefimerida.gr

Αλλαξαν οι νόμοι στο Μπαγκλαντές -Επιτρέπονται και οι γάμοι για κορίτσια κάτω των 18

Φωτογραφίες: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα νομοθετική τροποποίηση από την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές όπου κορίτσια μπορούν πλέον να παντρεύονται ακόμη κι αν είναι κάτω από 18 ετών με δικαστική και γονική συναίνεση.

Με την εκστρατεία «Girls Not Brides» να επιμένει πως κάτι τέτοιο ουσιαστικά εκμηδενίσει την ελάχιστη ηλικία γάμου, οι υπέρμαχοί της υποστηρίζουν πως ο νόμος έχει αρκετά «κενά», καθώς δεν μπορεί να προστατεύσει τις κοπέλες που έχουν πέσει θύμα εκβιασμού ή εξαναγκασμού για να παντρευτούν.

Αλλαξαν οι νόμοι στο Μπαγκλαντές -Επιτρέπονται και οι γάμοι για κορίτσια κάτω των 18 | iefimerida.gr 0

«Πρέπει να προστατεύσουμε την τιμή των γυναικών που πρόκειται να γίνουν μητέρες» ανέφερε από την μεριά της η κυβέρνηση του Μπάγκλαντες για την εν λόγω διάταξη.

Εκτός αυτού, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπαγκλαντές αρνήθηκε ότι αυτή η διάταξη θα μπορούσε να αυξήσει τους γάμους με ανήλικες νύφες, αναφέροντας πως πριν αποφασιστεί κάτι τέτοιο είχε ληφθεί υπόψιν το γενικότερο πλαίσιο κοινωνικοποίησης των Μουσουλμάνων, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προστασίας ανηλίκων.

Αλλαξαν οι νόμοι στο Μπαγκλαντές -Επιτρέπονται και οι γάμοι για κορίτσια κάτω των 18 | iefimerida.gr 1

Να σημειωθεί πως το Μπαγκλαντές έχει το υψηλότερο ποσοστό γάμων με ανήλικα παιδιά στον κόσμο, καθώς το 52% των κοριτσιών παντρεύονται στα 18 τους χρόνια ενώ το 18% πριν καν κλείσουν τα 15.

Αλλαξαν οι νόμοι στο Μπαγκλαντές -Επιτρέπονται και οι γάμοι για κορίτσια κάτω των 18 | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαγκλαντές νόμος νύφες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ