Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα - iefimerida.gr

Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Kίνα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές και την ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας «για να αποκλιμακωθεί μια σοβούσα κρίση» και σε αντάλλαγμα να σταματήσουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, που προκαλούν την οργή της Πιονγιάνγκ.

Η έκκληση διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι έρχεται μετά την εκτόξευση απ’ το κομμουνιστικό καθεστώς τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων και την ανάπτυξη απ’ τις ΗΠΑ του αμυντικού πυραυλικού συστήματος ΤΗΑDD (Terminal High Altitude Area Defense) στη Νότια Κορέα.

Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα | iefimerida.gr 0

Ο επικεφαλής της Κινεζικής διπλωματίας είπε ότι οι δύο πλευρές είναι σαν «δύο τρένα που οδεύουν επιταχύνοντας προς τη σύγκρουση χωρίς κανένα απ’ τα δύο να κάνει πίσω.»

Οι τρεις απ’ τους τέσσερις βορειοκορεατικούς πυραύλους έπεσαν εντός ΑΟΖ της Ιαπωνίας με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να λένε ότι η ευρύτερη περιοχή εισήλθε «σε νέο επίπεδο απειλής».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, απείλησε να λάβει «περαιτέρω σημαντικά μέτρα» κατά της Βόρειας Κορέας, επιβάλλοντας πιθανώς νέο γύρο κυρώσεων στο καθεστώς.

Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα | iefimerida.gr 1
Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα | iefimerida.gr 2

Στο μεταξύ η Ουάσιγκτον προσπάθησε εκ νέου να καθησυχάσει το Πεκίνο για την ανάπτυξη του THAAD στη Νότια Κορέα καθώς η Κίνα θεωρεί ότι η επικράτειά της βρίσκεται εντός του συστήματος κι ότι με την κίνηση των Αμερικανών ανατρέπονται οι στρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, είπε χθες ότι η ανάπτυξη του συστήματος «δεν έγινε ως απειλή ούτε είναι απειλή για την Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη στην περιοχή», αλλά αποσκοπεί στην αντιμετώπισης «της διαρκούς προκλητικής συμπεριφοράς και ενεργειών» της Βόρειας Κορέας.

Η Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ ότι οδεύει σε μετωπική σύγκρουση» με τη Β.Κορέα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ