Περιφερειάρχες και δήμαρχοι αρνούνται τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - iefimerida.gr

Περιφερειάρχες και δήμαρχοι αρνούνται τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Γιώργος Πατούλης εξέφρασαν την αντίθεση τους στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Οι κύριοι Αγοραστός και Πατούλης, υπογράμμισαν ότι δεν ρωτήθηκαν και πως αυθαίρετα γι' ακόμη μια φορά η κυβέρνηση νομοθέτησε για την αυτοδιοίκηση.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, τόνισε ότι η ψήφιση τέτοιων νόμων δεν είναι... αθώα, «σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αυξάνονται φόροι και εισφορές, μειώνονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, χαρακτήρισε «απαράδεκτο σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των συμπολιτών μας, οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που μειώνουν τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν, ανεξάρτητα αν από τη ρύθμιση αυτή φαίνεται ότι ωφελούνται και οι δήμαρχοι».

Τέλος, ο κ. Πατούλης επανέφερε την πρόταση της ΚΕΔΕ για μείωση των μισθών των υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων στο ύψος του μισθού του δημάρχου Αθηναίων, όσο διαρκεί η κρίση και καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Αγοραστός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ