«Χαστούκι» στην Τερέζα Μέι: Δυνατότητα βέτο αποκτά η βρετανική Βουλή για το Brexit - iefimerida.gr

«Χαστούκι» στην Τερέζα Μέι: Δυνατότητα βέτο αποκτά η βρετανική Βουλή για το Brexit

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη μία ήττα υπέστη η βρετανική κυβέρνηση, καθώς πέρασε τροπολογία στη Βουλή των Λόρδων, που προβλέπει πως η Βουλή θα μπορεί να ψηφίσει στην τελική συμφωνία της χώρας με την ΕΕ, για το Brexit.

Πλέον, αυτό σημαίνει πως κινδυνεύει το χρονοδιάγραμμα της Τερέζα Μέι για την έναρξη των συνομιλιών για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, που όπως είχε δηλώσει θα ξεκινούσαν στα τέλη του Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος για το Brexit: «Είναι σαφές ότι κάποιοι θα επιδιώξουν να εμποδίσουν αυτή τη διαδικασία, και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί πως αυτό δεν θα συμβεί. Θα επιδιώξουμε την ανατροπή της τροπολογίας που ψηφίστηκε».

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη ήττα της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Λόρδων, όπως σημειώνει η Independent, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα υπερψήφισε τροπολογία που ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα μετά-Brexit δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέι ήττα Βουλή Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ