F1... με τα πόδια -Κάνουν μαραθώνιο στην πίστα της Μόντσα με στόχο το «φράγμα» των 2 ωρών - iefimerida.gr

F1... με τα πόδια -Κάνουν μαραθώνιο στην πίστα της Μόντσα με στόχο το «φράγμα» των 2 ωρών

Φωτογραφία: AP/ Luca Bruno
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτό το ραντεβού στη Μόντσα, δεν θα βγουν μονοθέσια στη διάσημη πίστα. Τον «λόγο» θα έχουν οι δρομείς και στο στόχαστρο θα είναι το «φράγμα» των 2 ωρών στον μαραθώνιο.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να διανύσει τα 42.196 μέτρα του μαραθωνίου σε λιγότερο από 2 ώρες. Η Nike βάλθηκε να καταρρίψει αυτή την αντίληψη. Η αθλητική εταιρεία αποφάσισε ότι μία πίστα F1 είναι το καλύτερο μέρος για αυτό και επέλεξε εκείνη στη Μόντσα, όπου θα διοργανώσει αγώνα μαραθωνίου αυτή την άνοιξη, σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Τρεις δρομείς, ανάμεσά τους ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης Ελιούντ Κιπτσόγκε θα επιχειρήσουν να καλύψουν την απόσταση σε λιγότερο από 2 ώρες. Σύμφωνα με τη Nike, η πίστα κοντά στο Μιλάνο έχει την ιδανική θερμοκρασία, ταχύτητα ανέμου και υψόμετρο για αυτό το εγχείρημα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) θα κάνει επικυρώσει τη διαδρομή, αλλά αν τελικά καταφέρει κάποιος να τρέξει εκεί μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες, αυτή η επίδοση δεν θα αποτελέσει επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της Nike στον Guardian.

«Η διαδρομή θα επικυρωθεί από την IAAF και θα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για μαραθώνιο, όπως η διαφορά κλίσης μεταξύ εκκίνησης και τερματισμού. Ομως, η προσπάθεια αυτή δεν θα αναγνωριστεί επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ. Πιστεύουμε ότι απλά θα δείξει τη δυνατότητα να καταρριφθεί το ρεκόρ», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου είναι 2ωρ.02.57 και το πέτυχε ο Κενυάτης Ντένις Κιμέτο στον μαραθώνιο του Βερολίνου, το 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια προκειμένου να πέσει το ρεκόρ από τις 2ωρ.06.05 σε κάτω από 2ωρ.03.00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόντσα μαραθώνιος F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ