ΑΕΠΙ: Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του ΔΣ -Εταιρικοί και προσωπικοί - iefimerida.gr

ΑΕΠΙ: Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του ΔΣ -Εταιρικοί και προσωπικοί

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών εταιρικών και προσωπικών, αλλά και των θυρίδων των μελών του Δ.Σ της ΑΕΠΙ προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από βούλευμα των δικαστικών αρχών.

Λίγες ημέρες μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, κρίθηκε απαραίτητο να δεσμευθούν όλοι οι λογαριασμοί των ελεγχόμενων, φορολογικά και ποινικά, αφού βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δύο έρευνες:

-Η πρώτη από την ΦΑΕ Αθηνών και
-Η δεύτερη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας

Αφορμή για τον φορολογικό έλεγχο στάθηκε η άρνηση της ΑΕΠΙ για διαχειριστικό έλεγχο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ λίγο αργότερα, το πόρισμα της Ernst&Young που έδειξε κακοδιαχείριση και τρύπα 50 εκ. ευρώ, οδήγησε σε προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως υπεξαίρεση, απιστία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Προ ημερών η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (έως του ποσού των 25 εκ. ευρώ) και σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στην σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η εταιρία «παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ