Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές εγκαταλείπουν τον Μπενουά Αμόν -Τον «άδειασε» ο πρόεδρος της Βουλής

Ο πρόεδρος της γαλλικής Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κλοντ Μπαρτολόν, με συνέντευξή του στη Le Monde εξηγεί γιατί δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μπενουά Αμόν για πρόεδρο, παρότι είναι επίσημος υποψήφιος του κόμματος.

Ο Μπαρτολόν προαναγγέλλει, ταυτόχρονα, στη συνέντευξη που παραχωρεί στη γαλλική εφημερίδα, ότι αποσύρεται από την πολιτική τον προσεχή Ιούνιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Η πολιτική ζωή στη Γαλλία μπήκε σε μια νέα εποχή» δηλώνει.
Δηλώνει, ταυτόχρονα ότι «δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του» στο πρόγραμμα του Μπενουά Αμόν, προφανώς γιατί ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έκανε μεγάλη στροφή στα αριστερά και δεν αναγνωρίζει το πενταετές έργο των σοσιαλιστών στην κυβέρνηση Ολάντ.
«Πολλοί φίλοι μου γνώριζαν ότι αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική, ειδικά μετά την δημοσίευση του βιβλίου «Οσα δεν πρέπει να λέει ένας Πρόεδρος». Αλλά μετά τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στο Σοσιαλιστικό κόμμα κατάλαβα ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και θεώρησα απαραίτητο να αφήσω τη θέση μου σε εκείνες και εκείνους που μπορούν καλύτερα από μένα να εκπροσωπήσουν αυτόν τον νέο πολιτικό χρόνο», δηλώνει ο Μπαρτολόν.

«Οσο για τον Μπενουά Αμόν, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στο πρόγραμμά του. Εχω διαφορές ουσίες μαζί του, ειδικά για τα εργασιακά. Εκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου, εντός του Σοσιαλιστικού κόμματος, για να ενώσω τις διαφορετικές απόψεις και ρεύματα. Προσπάθησα ακόμη και να ξεχάσω τον όρο «αντάρτες» (ο Μπενουά Αμόν ήταν αντάρτης του Φρανσουά Ολάντ και είχε παραιτηθεί από υπουργός), γιατί θέλησα να σεβαστώ τους τρεις χρόνους του Μιτεράν: διάλογος, συναίνεση, ένωση. Ο Αμόν είναι επίσημος υποψήφιος, πρέπει να το σεβαστούμε. Αλλά πρέπει να ακούσουμε και εκείνους που βλέπουν ότι οι αξίες του Μιτεράν δεν λαμβάνονται πλέον υπόψιν καθώς και ότι ένα κομμάτι των σοσιαλ-δημοκρατών ψηφοφόρων που ψηφίζουν παραδοσιακά Σοσιαλιστικό κόμμα, δεν εκπροσωπούνται με τον Μπενουά Αμόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Αμόν εγκαταλείπει Κόμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ