Παρατείνεται για ένα χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη ανέργων εμπόρων - iefimerida.gr

Παρατείνεται για ένα χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη ανέργων εμπόρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παράταση για ένα χρόνο της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων εμπόρων, που ήταν ασφαλισμένοι του τ. ΟΑΕΕ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το υπουργείο Εργασίας έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΣΕΕ και όπως επισημαίνεται αναμέρνεται πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου , για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.

Η συγκεκριμένη παράταση θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους εμπόρους που επίσημα πλέον δεν απασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας.

Σε ό,τι αφορά τους γενικότερα ανασφάλιστους λόγω οφειλών εμπόρους, οι οποίοι υποαπασχολούνται και δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακοπή ή δήλωση αδράνειας, εξακολουθούν να ισχύουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη οι διατάξεις του άρθρου 33 ν. 4368/2016 και η κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016, όπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε η ΕΣΕΕ στα μέλη της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΕΕ ανασφάλιστοι έμποροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ