Υπουργός του Τραμπ λέει ότι οι Αφρικανοί σκλάβοι πήγαν στις ΗΠΑ ως «μετανάστες»... [βίντεο] - iefimerida.gr

Υπουργός του Τραμπ λέει ότι οι Αφρικανοί σκλάβοι πήγαν στις ΗΠΑ ως «μετανάστες»... [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στο νέο του πόστο ο Μπεν Κάρσον, ο αφροαμερικανός υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης του Τραμπ, συνέκρινε τους σκλάβους με τους οικονομικούς μετανάστες.

Σε μια σαραντάλεπτη ομιλία του στο προσωπικό του υπουργείου ο διάσημος νευροχειρουργός και πρώην αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, έπλεξε το εγκώμιο των μεταναστών που μοχθούσαν εργαζόμενοι επί αμέτρητες ώρες για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

«Αυτή είναι η Αμερική. Χώρα ονείρων και ευκαιριών», είπε. «Υπήρχαν κι άλλοι μετανάστες που ήλθαν εδώ με δουλεμπορικά πλοία, που δούλεψαν ακόμη περισσότερο, ακόμη σκληρότερα για λιγότερα. Αλλά και αυτοί είχαν ένα όνειρο.»

Μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε ότι επέδειξε αναισθησία ο Κάρσον απάντησε μέσω Twitter: «Μπορεί να είναι κανείς κι ακούσιος μετανάστης»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ