Θρασύτατος εκβιαστής απέσπασε χιλιάδες ευρώ λέγοντας ότι είναι φίλος της Βασιλικής Θάνου - iefimerida.gr

Θρασύτατος εκβιαστής απέσπασε χιλιάδες ευρώ λέγοντας ότι είναι φίλος της Βασιλικής Θάνου

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρασύτατος 44χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων επικαλούνταν δήθεν στενές φιλικές σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες του δημόσιου βίου για να εκβιάζει.

Ο δράστης είχε... αδυναμία σε ανώτατους δικαστικούς και στελέχη της ΕΛΑΣ. Μεταξύ των ονομάτων που χρησιμοποιούσε για να πείσει το θύμα του, είναι η... πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, ο Εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ιωάννης Αγγελής, ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Νίκος Ποιμενίδης, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης κ.λπ.

Ο 44χρονος, υποστήριζε στο θύμα που εκβίασε ότι είχε στενές σχέσεις με τα επιφανή αυτά πρόσωπα και ζητούσε «αντίτιμο» δήθεν για να τους «λαδώσει» προκειμένου να μην εμπλακεί το θύμα σε υπόθεση παράνομης κατοχής όπλου.

Για να κάνει δε πιο πειστικό το «παραμύθι» που του σερβίριζε του έλεγε ότι η Πρόεδρος του Α. Πάγου ήταν συγγενής της 43χρονης συντρόφου του, λέγοντας: «Αν δεις το βιογραφικό της (Βασιλική Θάνου), είναι από το ίδιο χωριό της συντρόφου μου. Είναι δύο αδερφών παιδιά».

Μάλιστα στις συνομιλίες του με το θύμα προσφωνούσε την Βασιλική Θάνου με τις κωδικές ονομασίες «Θεία» ή «Σμαράγδα».

«Η ‘Θεία’ πήρε προαγωγή»

  • Δράστης: «Η ‘θεία’ (Βασιλική Θάνου) πήρε προαγωγή. Έγινε προεδρίνα του Αρείου Πάγου. Θα δεις τη ‘Σμαράγδα’ (Βασιλική Θάνου) στην τηλεόραση.
  • Θύμα: «Ποια είναι;»
  • Δράστης: «Η Βασιλική Θάνου αλλά έτσι θα την λέω κωδικά όταν μιλάμε. Αυτή δίνει τώρα εντολές. Μιλάει παντού. Τώρα αυτή δίνει παντού εντολές».

Σε άλλη συνομιλία λέει ο δράστης:

  • «Έδωσες 34, αλλά αυτοί θέλουν ακόμη 67. Η ‘θεία’ είναι θεία της γκόμενάς μου. Οι αστυνομικοί (λέει ονόματα) θέλουν και αυτοί. Συντόμευε μη γίνουν κρίσεις και αλλάξουν».

Σε άλλες συνομιλίες ο 44χρονος, υποστήριζε:

  • «Η «θεία» καθαρίζει για κυκλώματα εμπορίας όπλων και ναρκωτικών και μοιραζόμαστε τα λεφτά. Μάλιστα τώρα μου είπε ότι θα καθάριζε έναν ‘έμπορο’ με 100.000 ευρώ».

Απειλές για μπράβους και συμβόλαια θανάτου

Ο αδίστακτος δράστης απειλούσε το θύμα του όπως προκύπτει από συνομιλίες τους. Επειδή το θύμα καθυστερούσε να επικοινωνήσει μαζί του, υποστήριξε ότι αστυνομικοί και δικαστικοί έχουν βάλει έναν «μπράβο» και έναν «Ιταλό» που ξέρουν τα στοιχεία μελών της οικογένειάς του, διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας τους προκειμένου να τον βρουν εκτελώντας «συμβόλαιο». «Όταν ανοίγουν πόλεμο δύο πλευρές, ανοίγουν δύο τάφοι» απειλούσε το θύμα.

Πώς έστησε τον εκβιασμό

Το θύμα του εκβιασμού είναι υπάλληλος ασφαλείας σε οικία καναλάρχη. Είχε την... ατυχία όμως να είναι μέλος του σκοπευτικού συλλόγου του εμπόρου όπλων. Ετσι, κάποια στιγμή, του είχε δώσει δύο σκοπευτικά όπλα προκειμένου να τα συντηρήσει ή να τα πουλήσει.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο 44χρονος έμπορος όπλων, τον συνάντησε και του είπε ότι ένα από τα όπλα που του είχε δώσει για συντήρηση ή πώληση, βρέθηκε στην κατοχή ενός αστυνομικού-οπλουργού της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος είχε συλληφθεί εκείνη την περίοδο για κατοχή παράνομων όπλων. Και τρομοκράτησε το θύμα του, λέγοντάς του πως ενδεχομένως θα κατηγορηθεί και εκείνος. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο συλληφθείς οπλουργός είχε δώσει 160.000 ευρώ σε δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς για να «καθαρίσει» και ότι έπρεπε να κάνει το ίδιο και αυτός για να μην κατηγορηθεί. Με αυτόν τον τρόπο του είχε αποσπάσει αρχικά 34.000 ευρώ. Στη συνέχεια του ζήτησε άλλα 67.000 ευρώ για να «λαδώσει» δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς γιατί αλλιώς θα έτρωγε 10 χρόνια φυλακή.

Μάλιστα του έλεγε αναλυτικά το «τιμολόγιο», πόσα χρήματα και σε ποιους θα κατέληγαν για να τον «ξελασπώσουν». Τελικά συμφώνησαν στο ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία θα έδινε σε «δόσεις» των 5.000 ευρώ. Το θύμα, αντελήφθη κάπου εκεί τον εκβιασμό που υφίσταται και τον κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Αφού προσημειώθηκε το ποσό της πρώτης δόσης, συνελήφθη ο έμπορος όπλων και η 43χρονη σύντροφός του σε λογαριασμό της οποίας είχε καταβληθεί μέρος του ποσού.

Μετά έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία περίστροφα, 490 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες πιστολιών, πλήθος τμημάτων όπλων, μία σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας ασύρματος, μία συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου, τέσσερα μαχαίρια, 3.850 ευρώ. Στο σπίτι της συντρόφου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 30.000 ευρώ, 175 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ γεμιστήρες πιστολιών, ένας ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασιλική Θάνου εκβιαση εμπορία όπλων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ