Formula 1: Ο διάσημος οδηγός Τζακ Μπράμπαμ έγινε νόμισμα στην Αυστραλία [εικόνες]

Τον Μάιο του 2014 έφυγε από την ζωή.

Ο Τζακ Μπράμπαμ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην Formula 1, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1959, 1960, 1966). Εκείνο του 1966 έμελλε να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος, μέχρι και σήμερα, πιλότος που κατέκτησε τίτλο οδηγώντας δικό του όχημα.

Τώρα η Αυστραλία αποφάσισε να τιμήσει το... καμάρι της, περίπου 3 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέλεξε να βγάλει ένα αναμνηστικό νόμισμα των 50 λεπτών με το πρόσωπό του, το όνομά του και τους τίτλους του στην F1, τη στιγμή που βλέπουμε και το μονοθέσιό του, το οποίο ακολουθούν τα χρώματα της ομάδας του.

«Το να έχουμε αναγνωρισμένο τον πατέρα μας μέσω ενός αναμνηστικού νομίσματος είναι πραγματικά ξεχωριστό και πολύ σημαντικό για την κληρονομιά της οικογένειας Μπράμπαμ, καθώς τα επιτεύγματά του δε θα επαναληφθούν ποτέ με τη σημερινή τεχνολογία», δήλωσε ο μικρότερος γιος του Μπράμπαμ, Ντέιβιντ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο του 2016 το όνομα Μπράμπαμ είχε επανέλθει στην επικαιρότητα, αλλά με αρνητικό τρόπο. Ο λόγος ήταν ότι ο άλλος του γιος, Γκάρι, που ήταν... περαστικός από τη Formula1, αφού κατάφερε μόνο να λάβει μέρος ως δοκιμαστής και όχι να κάνει καριέρα, όταν κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παιδεραστία λόγω του βιασμού μίας 6χρονης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 μπραμπαμ νόμισμα Αυστραλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ