Ομελέτα με σπαράγγια εποχής

Είναι ένα πιάτο εύκολο και αποτελεί πραγματική βόμβα πρωτεϊνών, ειδικά αν τα αυγά σας είναι βιολογικά. Μην το χάσετε, τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους.

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 σπαράγγια πράσινα
  • 8 αυγά φρέσκα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά
  • Προσοχή να μη λυώσουν
  • Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον
  • Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι
  • Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο
  • Ετοιμη! Σερβίρετε την ομελέτα με πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη σαλάτα

Και για να είμαστε ειλικρινείς: αν η ομελέτα σας δεν βγει τέλεια και μοιάζει όπως αυτή παρακάτω, δεν πειράζει, παραμένει πεντανόστιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ