Είναι ένα πιάτο εύκολο και αποτελεί πραγματική βόμβα πρωτεϊνών, ειδικά αν τα αυγά σας είναι βιολογικά. Μην το χάσετε, τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους.
Υλικά για 4 άτομα
- 10 σπαράγγια πράσινα
- 8 αυγά φρέσκα
- 1 ποτήρι γάλα
- 100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά
- Προσοχή να μη λυώσουν
- Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη
- Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον
- Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι
- Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο
- Ετοιμη! Σερβίρετε την ομελέτα με πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη σαλάτα
Και για να είμαστε ειλικρινείς: αν η ομελέτα σας δεν βγει τέλεια και μοιάζει όπως αυτή παρακάτω, δεν πειράζει, παραμένει πεντανόστιμη.