Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό ανεξήγητες συνθήκες πέθανε ένας γεννημένος στην Ουκρανία εκατομμυριούχος επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 69χρονος πολιτογραφημένος Αμερικανός υπήκοος Άλεξ Ορόνοφ, που είχε γεωργικές επιχειρήσεις στην πατρίδα του, πέθανε στις 2 Μαρτίου σύμφωνα με ανάρτηση του Ουκρανού πολιτικού Αντρίι Αρτεμένκο στο Facebook.

Ο Ορόνοφ λέγεται ότι κανόνισε μια μυστική συνάντηση μεταξύ του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, του Μάικλ Κοέν -με τον οποίο είχε οικογενειακούς δεσμούς – και Ρώσων αξιωματούχων. Στη συνάντηση αυτή φέρεται να εκπονήθηκε ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» ώστε να αναγνωριστεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο έλεγχος της Κριμαίας.

Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν

Ο Κοέν διαθέτει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες, ένα εκτεταμένο δίκτυο προσωπικό και επιχειρηματικών σχέσεων με την ουκρανο-αμερικανική κοινότητα κι στους συνεργάτες του συγκαταλεγόταν κι ο Ορόνοφ, εταίρος σε επιχείρηση αιθανόλης που έστησε στην Ουκρανία ο αδελφός του δικηγόρου του Τραμπ.

Στη συνάντηση για το «ειρηνευτικό σχέδιο» μετείχαν ο Αρτεμένκο, ο Κοέν κι ο Φήλιξ Σέιτερ, ένας ρωσο-αμερικανός επιχειρηματικός εταίρος επί μακρόν του Τραμπ, ο οποίος λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις στη ρωσική μαφία.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης αυτή πιστεύεται ότι κατέληξαν στο γραφείο του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Τραμπ, ο ποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον περασμένο μήνα λόγω των καταγγελλόμενων μυστικών συναλλαγών του με Ρώσους αξιωματούχους.

Τη συνάντηση μεταξύ των Αρτεμένκο, Κοέν και Σλέιτερ ανέφεραν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, τους οποίους ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει ότι διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».

Στα μακρά ανάρτησή του στο Facebook ο Αρτεμένκο περιγράφει εαυτόν ως «πιόνι» σε μια διπλωματική σκακιέρα και λέει ότι ο Ορόνοφ δεν άντεξε το άγχος και την αρνητική δημοσιότητα που του προκάλεσε το άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Ορόνοφ συνωμοσιολόγοι έσπευσαν να επισημάνει ότι το τελευταίο τετράμηνο πέθαναν αρκετοί Ρώσοι διπλωμάτες.

Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε διασυνδέσεις με τον Τραμπ και το Κρεμλίνο πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
  • Ο μόνιμος πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, πέθανε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη μετά από ξαφνική ασθένεια καθ’ οδόν προς τη δουλειά του την παραμονή των 65ων γενεθλίων του. Αρχικά αναφέρθηκε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά μέχρι στιγμής δεν προέκυψε ασφαλές συμπέρασμα απ’ τη νεκροψία.
  • Ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα,
  • ο 55χρονος Αντρέι Μαλάνιν, βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του διαμερίσματός του τον περασμένο Ιανουάριο. Η ελληνική αστυνομία είπε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματος και πιστεύεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια.
  • Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ινδία, ο 67χρονος Αλεξάντερ Καντάκιν, λέγεται ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή μετά από «σύντομη ασθένεια» σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
  • Ο Ρώσος διπλωμάτης Σεργκέι Κρίβοφ, 63ετών, εντοπίστηκε νεκρός με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι στο ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη ανήμερα των αμερικανικών εκλογών. Σύμφωνα με το BuzzFeed αρχικά ελέχθη ότι ο Κρίβοφ σωριάστηκε στο πάτωμα μετά από καρδιακή ανακοπή, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση το πόρισμα των ιατροδικαστών ήταν ασαφές. Ο Κρίβοφ πιστεύεται ότι είχε αναλάβει να διασφαλίσει πως οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες δεν θα είχαν πρόσβαση στο κτίριο με κανέναν τρόπο, αν και αρχικά ελέχθη ότι ήταν «φύλακας ασφαλείας».
  • Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία,
  • Αντρέι Καρλόφ, δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου σε έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα από έναν αστυνομικό, που έπεσε νεκρός στη συνέχεια απ’ τα πυρά συναδέλφων του.
  • Την ίδια μέρα ένας άλλος διπλωμάτης, ο Πέτερ Πολσίκοφ, δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα.
  • Ο πρώην επικεφαλής της KGB Όλεγκ Εροβνίκιν, ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι βοήθησε τον Βρετανό πρώην πράκτορα της MI6 Κρίστοφερ Στιλ, να συντάξει τον περιβόητο φάκελο για τον Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Ο Εροβνίκιν ήταν επίσης συνεργάτης του Ιγκόρ Σέτσιν, πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και νυν επικεφαλής του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα Rosneft, ο οποίος λέγεται ότι κατονομάζεται στον επίμαχο φάκελο. Αρχικά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως πιθανή δολοφονία, αλλά αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν αργότερα ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ