Ζιπέ: Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία - iefimerida.gr

Ζιπέ: Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μπορώ να επιβεβαιώσω άπαξ διά παντός πως δεν θα τρέξω για τη γαλλική προεδρία», ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέν Ζιπέ, δίνοντας τέλος στα όποια σενάρια τον ήθελαν να αντικαθιστά τον Φρανσουά Φιγιόν.

Στις δηλώσεις του ο Ζιπέ έκανε λόγο για «εμμονή» από την πλευρά του Φιγιόν, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο. Οπως είπε, έλαβε πολλές κλήσεις αυτή την εβδομάδα, καταλαβαίνοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

Ο Ζιπέ έκανε τη δήλωση αυτή στην πόλη του, το Μπορντό, προσθέτοντας πως πήρε την απόφαση επειδή έχει γίνει πιο δύσκολο παρά ποτέ να ενωθεί το συντηρητικό κόμμα του, Οι Ρεπουμπλικάνοι, και επειδή οι ψηφοφόροι θέλουν καινούρια πρόσωπα.

«Τι κρίμα!», είπε ο Ζιπέ για την εκστρατεία του Φιγιόν, η οποία πλήττεται από κατηγορίες ότι ο Φιγιόν καταχράσθηκε δημόσια κεφάλαια.

Με τη σημερινή δήλωση, ο Αλέν Ζιπέ δίνει ένα τέλος στις φήμες, αλλά και στις προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει οι συνεργάτες του για τη συλλογή των 500 υπογραφών στήριξης στον Ζιπέ, από αιρετούς, που ήταν απαραίτητες για μια πιθανή υποψηφιότητα του στην οριακή ημερομηνία της 17ης Μαρτίου.

Eχοντας χάσει το παιγνίδι και ξεπεραστεί από την όλη σύγχυση, ο Νικολά Σαρκοζί, συνειδητοποιώντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η όλη κατάσταση για το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων που ο ίδιος είχε ανασυντάξει, κάλεσε τελευταία στιγμή σε κοινή συνάντηση τον Αλέν Ζιπέ και τον Φρανσουά Φιγιόν ενώ το απόγευμα έχει συνεδριάζει η πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέν Ζιπέ προεδρικές εκλογές Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ