Εξω φρενών ο Τραμπ με τους συνεργάτες του για τον αντίκτυπο της «υπόθεσης Σέσιονς» - iefimerida.gr

Εξω φρενών ο Τραμπ με τους συνεργάτες του για τον αντίκτυπο της «υπόθεσης Σέσιονς»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έξω φρενών με τους συνεργάτες του και την επικοινωνιακή του ομάδα.

Ο λόγος; Επειδή επέτρεψαν στον σάλο, γύρω απ’ τις επαφές που είχε προεκλογικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ και απέκρυψε απ’ τη Γερουσία, να επισκιάσει την εμφάνισή του στο Κογκρέσο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το CNN επικαλούμενο πολλές πηγές εντός και εκτός της αμερικανικής κυβέρνησης.

Εξω φρενών ο Τραμπ με τους συνεργάτες του για τον αντίκτυπο της «υπόθεσης Σέσιονς» | iefimerida.gr 0

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

Ο Τραμπ βγήκε απ’ τα ρούχα του επειδή η υπόθεση Σέσιονς έκλεψε την παράσταση απ’ τη σχετικά μετριοπαθή και «ενωτική» ομιλία του στο Κοιγκρέσο στις 28 Φεβρουαρίου. «Κανείς δεν τον έχει ξαναδεί τόσο οργισμένο», δήλωσε ανώνυμη πηγή στο CNN.

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί να λάβει τέτοια διάσταση η κάλυψη γύρω απ’ το θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης, κι ούτε να γίνει πρωτοσέλιδο εις βάρος της δικής του ομιλίας. Αυτό δε που τον δυσαρέστησε ιδιαίτερα ήταν η επανεστίαση στο θέμα των ρωσικών επαφών...

Ακούστηκαν «πολλές βρισιές»

Το CNN επικαλείται μια περαιτέρω πηγή ότι ο Τραμπ θεώρησε «απαράδεκτο» που δεν είχε προετοιμαστεί κανείς για την αρνητική δημοσιότητα γύρω απ’ την υπόθεση Σέσιονς. Κι όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο από μια ομιλία του στη Βιρτζίνια, «ακούστηκαν πολλές βρισιές».

Για πάνω από μια βδομάδα ο Τραμπ παραπονείται ότι οι στενοί του συνεργάτες «κάνουν του κεφαλιού τους».

«Ο Πρόεδρος είχε μια φανταστική εβδομάδα προωθώντας την ατζέντα του για να τονώσει το ηθικό όλων των Αμερικανών και να διατηρήσει τη χώρα ασφαλή. Η ομιλία του [στο κογκρέσο] θα καταγραφεί ως μία απ’ τις καλύτερες στην ιστορία», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του CNN.

Παράτησε ο Τραμπ τον προσωπάρχη του στο Λευκό Οίκο;

Στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ φέρεται να τα έψαλε σε στενούς του συνεργάτες, περιλαμβανομένου και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκο, Ρέινς Πρίμπους, για τη «μίνι-καταστροφή» της περασμένης εβδομάδας.

Εξω φρενών ο Τραμπ με τους συνεργάτες του για τον αντίκτυπο της «υπόθεσης Σέσιονς» | iefimerida.gr 1

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζεφ Σέσιονς

Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, ίσως να μη συνόδεψε ο Πρίμπους τον πρόεδρο το Σαββατοκύριακο στο ταξίδι του στη Φλόριντα, όπως ήταν προγραμματισμένο. «Έχει αρκετά να τακτοποιήσει στο Λευκό Οίκο», φέρεται να είπε ο Τραμπ. Ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι Πρίμπους δεν θα πήγαινε ούτως ή άλλως στη Φλόριντα επειδή έπρεπε να παραστεί σε μια οικογενειακή γιορτή.

Στο τέλος αυτός που συνόδεψε τον Τραμπ στη Φλόριντα ήταν ο σύμβουλός του, Στηβ Μπάνον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ