Κρήτη: Ρόλο «πληροφοριοδότη» είχε ο αρχιφύλακας στο κύκλωμα μεταναστών - iefimerida.gr

Κρήτη: Ρόλο «πληροφοριοδότη» είχε ο αρχιφύλακας στο κύκλωμα μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν σημαντικό ρόλο, αν και όχι ηγετικό, φαίνεται ότι είχε ο 47χρονος αρχιφύλακας στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής από τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετούσε στην Μεσσαρά, ήταν ένα από τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος ο οποίος και συνελήφθη.

Ρόλο… πληροφοριοδότη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 47χρονος αρχιφύλακας δεν ήταν από τα ηγετικά στελέχη του «πυρήνα» της Κρήτης του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Ωστόσο ο ρόλος του ήταν βαρύνουσας σημασίας καθώς φαίνεται πως έδινε πληροφορίες στα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος για τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη ως προς την διακίνηση μεταναστών.

Ήταν ο πληροφοριοδότης τους, ενώ την ίδια στιγμή απέκρυπτε στοιχεία από την δράση του κυκλώματος από την αστυνομία.

Απολογείται την Τετάρτη

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 47χρονος τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε διαθεσιμότητα ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινικές διώξεις και ο 47χρονος αναμένεται να απολογηθεί για τα όσα κατηγορείται την προσεχή Τετάρτη.

Μαζί του θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις Έλληνες που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, θα απολογηθούν οι 14 αλλοδαποί διακινητές.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη αστυνομικός αρχιφύλακας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ