Πιέζουν τον Τραμπ να δώσει εξηγήσεις για τα περί τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του από τον Ομπάμα - iefimerida.gr

Πιέζουν τον Τραμπ να δώσει εξηγήσεις για τα περί τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του από τον Ομπάμα

Φωτογραφία: AP/ Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τις πρωτοφανείς κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος του Μπαράκ Ομπάμα, ότι παρακολουθούσε το τηλέφωνό του κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις αλλά και αποδείξεις.

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Μπεν Σάσε δήλωσε ότι τα όσα υποστήριξε ο Τραμπ είναι σοβαρά και κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να εξηγήσει τα των υποκλοπών που ισχυρίστηκε όπως και το πώς έμαθε για αυτές. Αλλά και ο Τζάστιν Αμας, επίσης Ρεπουμπλικανός, μέλος του Κογκρέσου, ζήτησε από τον Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Μέχρι στιγμής, ο Τραμπ δεν έχει δώσει καμία εξήγηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτόξευσε τις κατηγορίες αυτές με αναρτήσεις του στο Twitter, εν μέσω επικρίσεων για τις επαφές της ομάδας του με τη Μόσχα. «Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει κοριούς στον Trump Tower πριν από τη νίκη μου. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι Μακαρθισμός», έγραψε μεταξύ άλλων, ενώ παρομοίασε την κατάσταση με το Γουότεργκεϊτ.

Εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν διέταξε ποτέ την παρακολούθηση οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, σημειώνει το BBC, μπορεί να δοθεί έγκριση για τηλεφωνικές υποκλοπές μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο στόχος είναι πράκτορας ξένης δύναμης.

Η κατηγορία είναι απλά ψευδής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λιούις. «Βασικός κανόνας της διοίκησης Ομπάμα ήταν ότι ποτέ κανένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν παρενέβη σε ανεξάρτητη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

Πριν από αυτή τη δήλωση ο Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα και λογογράφος, είχε απαντήσει στον Τραμπ γράφοντας στο Twitter «Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει υποκλοπές. Αυτοί οι περιορισμοί υιοθετήθηκαν για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσένα».

Αυτή δεν είναι η μόνη κατηγορία που εκτόξευσε ο Τραμπ κατά του Ομπάμα. Τις τελευταίες ημέρες έχει «χρεώσει» στον πρώην πρόεδρο ευθύνες για ενορχήστρωση των διαμαρτυριών εναντίον του στις ΗΠΑ και για τις διαρροές από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ