Προβόπουλος: Αν καθυστερήσει κι άλλο η αξιολόγηση, θα χρειαστεί παράταση του προγράμματος - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Αν καθυστερήσει κι άλλο η αξιολόγηση, θα χρειαστεί παράταση του προγράμματος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Γιώργος Προβόπουλος, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος.

Η παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα stress test του 2018, τόνισε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Προβόπουλος ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση έστω τον Μάιο, προκειμένου να συγκρατηθούν οι απώλειες για το τραπεζικό σύστημα από την καθυστέρηση που μεταφράζεται σε νέα διαρροή καταθέσεων και νέα αύξηση των κόκκινων δανείων.

Αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια παράτασή του, και χρηματοδότηση των τραπεζών από τα περισσευούμενα κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ, προειδοποίησε ο κ. Προβόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Προβόπουλος αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ