Θεοδωράκης: Δεν θα χαριστούμε σ' όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Δεν θα χαριστούμε σ' όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς

Φωτογραφία: Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην καύση των νεκρών και την πολύχρονη κωλυσιεργία των Δήμων για την κατασκευή των αποτεφρωτηρίων αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πριν από 15 μέρες ο Γιώργος Αμυράς είχε δώσει άλλη μία μάχη στη Βουλή για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να καθορίζει την τύχη του σώματός του μετά θάνατον. Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 4.000 σοροί κάθε χρόνο μεταφέρονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες.

Και χθες χρειάστηκε να ακούσουμε τη δραματική εμπειρία της Aννας Βαγενά στα αποτεφρωτήρια της Βουλγαρίας με τη σορό του Λουκιανού για να ξαναπούμε τα αυτονόητα. Πρέπει με νέα νομοθετική ρύθμιση να επισπεύσουμε επιτέλους τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα.
Είναι ντροπή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους Δήμους αυτή η πολύχρονη κωλυσιεργία. Και καλούμε τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη, που και οι δύο έχουν κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, να πουν δημόσια ποιοι εμποδίζουν και ποιοι σαμποτάρουν.

Θεοδωράκης: Δεν θα χαριστούμε σ' όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς | iefimerida.gr 0

Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών να δεχτεί την πρότασή μας για δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αναβολές. Δε θα χαριστούμε σε όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς. Στη χώρα της Αντιγόνης του Σοφοκλή πρέπει να σταματήσουν επιτέλους τα μισόλογα» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης νεκροί καύση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ