Κατασκεύασαν φόρεμα που φωτίζει όταν αναπνέεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Κατασκεύασαν φόρεμα που φωτίζει όταν αναπνέεις [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόρεμα που αναπνέει εμπνεύστηκε ο οίκος μόδας CuteCircuits.

Το κατασκευασμένο από γραφένιο, σύνθετο υλικό, φόρεμα έχει αισθητήρες που συλλαμβάνουν τα μοτίβα αναπνοής της γυναίκα που το φορά. Ένας μικροεπεξεργαστής αναλύει τα δεδομένα και χρησιμοποιεί LED που είναι τοποθετημένα στα διαφανή μέρη του φορέματος για να αλλάξει το χρώμα του. Η χρωματική γκάμα περιλαμβάνει ροζ, τιρκουάζ, πορτοκαλί και πράσινο, και τα χρώματα αλλάζουν αναλόγως του πόσο βαθιά είναι η εισπνοή.

Το high-tech «άγγιγμα» στο μαύρο φόρεμα, κατασκευασμένο από γραφένιο, παρουσιάστηκε στο Trafford Centre στο Μάντσεστερ, προς τιμήν της πόλης, η οποία πέρυσι ήταν η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Επιστήμης. Το Μάντσεστερ ήταν, επίσης, η πόλη στην οποία ανακαλύφθηκε το γραφένιο, το 2004, ενώ οι επιστήμονες πίσω από τη ανακάλυψη τιμήθηκαν με Νόμπελ, το 2014. Αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα ατόμων άνθρακα τα οποία συνδέονται σε εξαγωνικό πλέγμα που θυμίζει κηρήθρα.

«Είναι ένα καταπληκτικό πρότζεκτ. Το γραφένιο είναι ακόμα σε παιδική ηλικία για εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο και το να επιδεικνύεις τις εκπληκτικές ιδιότητές του μέσω της μόδας είναι κάτι το συναρπαστικό» δήλωσε, στον Guardian, ο δρ. Πολ Γουάιπερ, ερευνητής στοNational Research Institute, στο Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φόρμα αναπνοή οίκος μόδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ