Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Φιγιόν - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Φιγιόν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα πλήγμα δέχθηκε ο προεδρικός υποψήφιος της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγόν καθώς παραιτήθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Πατρίκ Στεφανινί είπε ότι η παραίτησή του θα ισχύσει από το βράδυ της Κυριακής.

Νωρίτερα το κεντροδεξιό κόμμα UDI, που διαθέτει 28 βουλευτές στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου, κάλεσε το κόμμα των Ρεπουμπλικανών του Φιγιόν να επιλέξουν άλλον υποψήφιο.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Στεφανινί επικαλείται δύο λόγους: γράφει ότι συμβούλεψε τον Φιγιόν να αποχωρήσει μετά την απαγγελία εις βάρος του κατηγοριών για αργομισθία μελών της οικογένειάς του με χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων την περασμένη Τετάρτη.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Φιγιόν  | iefimerida.gr 0

Ο Πατρίκ Στεφανινί

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να συνεχίσει ο Στεφανινί λέει ότι βρέθηκε σε μια μειονότητα μέσα στην πολιτική του ομάδα και δεν ήταν πλέον στην καλύτερη θέση για να ηγηθεί της προεκλογικής του καμπάνιας. Ο άλλος λόγος ήταν ότι δεν ήταν πλέον σίγουρος ότι ο Φιγιόν δεν θα αποκλειστεί απ’ τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αρκετά μέλη της ομάδας της προεκλογικής του καμπάνιας έχουν ήδη εγκαταλείψει τον Φιγιόν, ενώ αρκετοί βουλευτές απ’ το κόμμα του κάνουν εκστρατεία υπέρ της αντικατάστασής του απ’ τον Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε απ’ τον Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αλλά παρά την εντεινόμενη πίεση ο 62χρονος Φιγιόν αρνείται ότι έκανε κάτι κακό και λέει ότι είναι θύμα μιας «πολιτικής δολοφονίας».

Η απώλεια της υποστήριξης του UDI δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην υποψηφιότητά του, γιατί η συμμαχία του κεντροδεξιού αυτού κόμματος με τους Ρεπουμπλικανούς είναι σημαντική καθώς διευρύνει την εκλογική τους βάση.

O ηγέτης του UDI, Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, είπε ότι ο Φιγιόν έχει γίνει «βαρίδι» κι όσο παραμένει υποψήφιος η κεντροδεξιά πορεύεται σε μια σίγουρη ήττα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ