Το Βερολίνο απαντά στον Ερντογάν: Παράλογες οι κατηγορίες - iefimerida.gr

Το Βερολίνο απαντά στον Ερντογάν: Παράλογες οι κατηγορίες

Φωτογραφία: AP Photo/Jens Meyer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος εκτός του ότι αποκάλεσε Κούρδο αυτονομιστή και πράκτορα των Γερμανών τον Ντενίζ Γιουτζέλ, κατηγόρησε τη Γερμανία για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.

«Αυτό είναι παράλογο», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τα λεγόμενα Ερντογάν για τον δημοσιογράφο.

«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt», δήλωσε ο Ερντογάν, «αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Οταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Τουρκία γερμανικό ΥΠΕΞ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ