Μήνυμα Βίζερ (EWG) στην κυβέρνηση: Κλείστε την αξιολόγηση -Δράση, όχι λόγια - iefimerida.gr

Μήνυμα Βίζερ (EWG) στην κυβέρνηση: Κλείστε την αξιολόγηση -Δράση, όχι λόγια

Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυστηρό τόνο απευθύνθηκε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ στην κυβέρνηση, ζητώντας να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση.

Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Βίζερ διατύπωσε εύγλωττα την δυσφορία του: «Eίναι λίγο απογοητευτικό ότι ακόμα βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης αξιολόγησης. Μέσα σε ενάμιση χρόνο δεν έχουμε ολοκληρώσει καν την δεύτερη αξιολόγηση» σχολίασε ο κορυφαίος παράγοντας της ευρωζώνης. «Δεν γίνεται να επιταχύνουμε λιγάκι; Μόνο λίγο..» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε ότι «τεχνικά είναι εύκολο, αν το θέλει κανείς. Αν το ήθελαν όλοι, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε την άλλη Παρασκευή» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει έλλειψη βούλησης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βίζερ σημείωσε ότι «το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» αλλά κλείνοντας το διατύπωσε κάπως διαφορετικά: «Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε σε μια πολύ γρήγορη απόφαση και όχι μόνο το Grexit θα φύγει από το τραπέζι, αλλά θα φύγουν και πολλές από τις αρνητικές ανισορροπίες» είπε.

Σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον έλληνα πολίτη.

Αναφερόμενος στην συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος του EWG ήταν σαφής:

«Πολλοί σε αυτή τη χώρα έχουν όλα αυτά τα ωραία όνειρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό απαιτεί πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων "μία-δύο Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης" για το τι θα γίνει, ενώ οι υπουργοί και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ζητήσουν νέα συμφωνία. Και αυτό θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια γρήγορη συμφωνία. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ