Final 4 βόλεϊ γυναικών: Το Σάββατο οι δύο ημιτελικοί, Κυριακή ο μεγάλος τελικός - iefimerida.gr

Final 4 βόλεϊ γυναικών: Το Σάββατο οι δύο ημιτελικοί, Κυριακή ο μεγάλος τελικός

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ώρα για την πρώτη κούπα του γυναικείου βόλεϊ έφτασε...

Το πρώτο σερβίς στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα φιλοξενηθεί αύριο και μεθαύριο (4-5 Μαρτίου) στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» δόθηκε σήμερα το μεσημέρι με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά θα διεξαχθεί στην πόλη ένα τόσο σημαντικό τουρνουά βόλεϊ κι ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς την πόλη, ο Τομεάρχης Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει τρία σπουδαία παιχνίδια, ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο τονίζοντας παράλληλα ότι το διήμερο των αγώνων πρωταγωνιστής θα είναι μόνο το άθλημα.

Στο FInal 4 συμμετέχουν Μαρκόπουλο, Πανναξιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Μαρκόπουλο και Πανναξιακός θα ανοίξουν την αυλαία στο Final 4 βόλεϊ γυναικών το Σάββατο (17:00, ζωντανά από την ΕΡΤ3) στη Γλυφάδα. Οι δύο ομάδες έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Γλυφάδας, με τους πρωταγωνιστές να τονίζουν την θέλησή τους για μια θέση στον τελικό.

Ο προπονητής του ΑΟ Μαρκοπούλου, Γιάννης Νικολάκης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Ευχαριστούμε το Δήμαρχο γιατί μετά από πολλά χρόνια θα γίνει στην Αθήνα ένα Final 4 γυναικών. Να ευχηθούμε να γίνει ένα διήμερο με καλά παιχνίδια. Για μας υπάρχει μια χαρά και μια λύπη. Χαρά γιατί μετά από 9 χρόνια επιστρέφουμε στο Φάιναλ 4 και είναι πολύ σημαντικό για τα νέα κορίτσια. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Λύπη γιατί στην τελευταία προπόνηση χάσαμε την Πούλι Κλέιν. Τα κορίτσια θα παίξουν και για αυτή και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό». Η αρχηγός του ΑΟΜ, Βιργινία Δικαιούλια είπε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Υπάρχει ενθουσιασμός και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, παρά την ατυχία της Πούλι. Θέλουμε να παίξουμε και για την συμπαίκτριά μας και θα δώσουμε το 100%».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΝ, Γιώργος Ρούσης σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Γλυφάδας και το Δήμαρχο κ. Παπανικολάου που φιλοξενούν το Final 4 και μετά από καιρό θα γίνει η διοργάνωση σε ένα μεγάλο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι γεμάτο ανεβάζοντας το επίπεδο. Όσον αφορά για τους στόχους του ΠΑΟΝ εμείς φέτος κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά, αλλά προχωράμε βήμα, βήμα. Η κλήρωση ήταν καλή, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξεις μέσα στο γήπεδο γιατί η αλήθεια είναι ότι και το Μαρκόπουλο αν είχε δικαίωμα επιλογής εμάς θα ήθελε ως αντίπαλο. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι και να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούμε όλη τη χρονιά για να προκριθούμε στον τελικό που θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Πανναξιακό. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΝ έχει κάνει καλές πορείες και στην Ευρώπη, συμμετέχει για 3η φορά σε Final 4 και θέλουμε αυτό να είναι το καλύτερο. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο τραυματισμός της Κλέιν να είναι ο τελευταίος». Η αρχηγός του Πανναξιακού, Σία Τοτσίδου ανέφερε: «Ευχαριστούμε το Δήμο για τη φιλοξενία και θέλω να ευχηθώ αυτό τι διήμερο να αποτελέσει κίνητρο για νέους ανθρώπους είτε για να δουν είτε για να ασχοληθούν με το άθλημα μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να τελειώσουμε το τουρνουά με υγεία».

Την ίδια ημέρα στις 19:30 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουν για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης είπε για τον τελικό «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο που φιλοξενεί αυτό το Final-4. Eύχομαι σε όλες τις ομάδες, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις διοικήσεις καλή επιτυχία σε όλους. Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα και η οργάνωση θα είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι για ένα Final-4 γυναικών. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν όμορφοι και δυνατοί αγώνες και αυτό θα είναι μια πολύ καή διαφημοιση για το γυναικείο βόλεϊ. Από εκεί και πέρα για εμάς, για την ομάδα μου δεν έχουμε έρθει για τη συμμετοχή έχουμε προετοιμαστεί γι αυτά τα παχνίδια. Έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που είναι η ομάδα του Ολυμπιακου, μια ομάδα με μέταλλο και πολύ δυνατη. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αλλά δεν έχουμε έρθει εδώ για τη συμμετοχή. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και εύχομαι να είναι ένα όμορφο διήμερο για όλους μας. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Λίτσα Μερτέκη δήλωσε: «Ευχαρίστουμε το Δήμο Γλυφάδας για τη διοργάνωση, ελπίζωνα έχουμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο με πολύ κόσμο και ο καλύτερος να κερδίσει».

Από τη μεριά των «ερυθρολεύκων», ο τεχνικός Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε: «Να ευχαριστήσω τη Γλυφάδα που διοργανώνει αυτό το Final 4, και ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο και και στα δύο παιχνίδια. Όλες οι ομάδες έχουν την ίδια φιλοδοξία στο τουρνουά, όπως και ο Ολυμπιακός. Πρώτον θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες και να δούμε ένα πολύ καλό βόλεϊ». Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει στην Αθήνα και στη Γλυφάδα αυτό το Final 4. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, να υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα όπως τα τελευταία χρόνια, και να υπάρξει ένα πολύ όμορφο θέαμα σε όλο το φίλαθλο κοινό».

Το πρόγραμμα του Final 4:

Σάββατο 4/3

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

  • 17.00 Α.Ο Μαρκοπούλο-Πανναξιακός ΑΟΝ (ΕΡΤ3)

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

  • 19.30 Παναθηναϊκός Α.Ο – Ολυμπιακός ΣΦΠ (ΕΡΤ2)

Κυριακή 5/3

  • 18:00, ΤΕΛΙΚΟΣ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ