Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή; - iefimerida.gr

Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ήταν νέος ο Ντόναλντ Τραμπ, απέφυγε επιμελώς τη στράτευση στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά χθες εμφανίστηκε με χακί μπουφάν και ασορτί τζόκεϊ του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού προκαλώντας την οργή των βετεράνων.

Κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία της Βιρτζίνια ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε σε μια ναυτική βάση και απ’ το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου “USS Gerald R. Ford” εκφώνησε μια προγραμματισμένη ομιλία για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Λίγο νωρίτερα το πλήρωμα του χάρισε σε ανάμνηση της επίσκεψής του μια στολή πεζοναύτη. Κι αντί να τα πακετάρει, τα φόρεσε επί τόπου και καμάρωσε μπροστά στο κοινό του:

Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή; | iefimerida.gr 0

«Μού’ δωσαν αυτό το ωραίο μπουφάν... Και μετά μού’ δωσαν κι αυτό το ωραίο τζόκει... Δεν έχω ιδέα πώς φαίνομαι, αλλά φαντάζομαι θα είναι καλό.»

Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή; | iefimerida.gr 1

Όμως πολλοί Αμερικανοί, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, εξοργίστηκαν όταν είδαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ντυμένο στο χακί.

Ο βετεράνος Τσακ Γουίλιαμς κατηγόρησε στο Twitter τον Τραμπ ότι είναι δειλός, επειδή απέφυγε πέντε φορές το κάλεσμα στα όπλα στον πόλεμο του Βιετνάμ. Kαι ονομάζει τον Πρόεδρο «μπάσταρδο», που θά ‘πρεπε να τον αποπέμψουν.

As a Veteran watching a 5 time draft dodging COWARD saluting a Marine guard is the epitome of HYPOCRISY Impeach this cowardly bastard NOW!!!

Ο Τόμας Άλμιραλ έγραψε:

«Ως βετεράνος μού’ ρχεται να ξεράσω βλέποντας αυτόν τον αηδιαστικό, αξιολύπητο άνθρωπο στο κατάστρωμα του νέου αεροπλανοφόρου.»

@BostonGlobe As a vet, seeing this disgusting, pathetic man in that getup aboard the new carrier makes me sick to my stomach. @DeptofDefense

Καυστικός στο σχόλιό του κι ο Μίτσελ Μακ Νότον:

«Ο Τραμπ απέφυγε το κάλεσμα στα όπλα στο Βιετνάμ, αλλά τουλάχιστον μπορεί τώρα να φοράει στρατιωτικό μπουφάν και να παριστάνει τον βετεράνο στην ομιλία του.»

Trump dodged the Vietnam draft but at least he can wear a military jacket and pretend he is a vet during his speech.

Κι ο Μπράιαν Ρόουτς:

«Αλήθεια, τώρα; Ο ‘κύριος πέντε φορές αναβολή απ’ το Βιετνάμ’ φορά στρατιωτικό τζόκεϊ και μπουφάν! Αν ήμουν βετεράνος ή εν ενεργεία στρατιωτικός θα ένιωθα προσβεβλημένος!»

Really? Mr. '5 deferments from Vietnam' wearing military hat and jacket! If I were veteran or active military I'd be insulted! #justsayin

Δεν έλειψαν όμως και κάποια θετικά σχόλια, όπως του Σαμ Στόουν, που ως βετεράνος πεζοναύτης δηλώνει περήφανος για την εμφάνιση του Τραμπ. Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να φοράει όποια στολή θέλει, γράφει.

#trump As a Navy Veteran I am very proud of the support of POTUS #45. CIC is entitled to wear whatever uniform he wants. No honor to critics

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Τραμπ δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που δέχεται σφοδρή κριτική επειδή φορά στρατιωτική στολή. Την οργή των βετεράνων έχουν προκαλέσει στο παρελθόν τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος.

Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή; | iefimerida.gr 2
Βετεράνοι κατά Τραμπ: Αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο του Βιετνάμ και τώρα βάζει τη στολή; | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ