Βρήκαν άλλο δρόμοι οι δουλέμποροι: Στοιβάζουν μετανάστες σε ιστιοπλοϊκά και τους στέλνουν Ιταλία - iefimerida.gr

Βρήκαν άλλο δρόμοι οι δουλέμποροι: Στοιβάζουν μετανάστες σε ιστιοπλοϊκά και τους στέλνουν Ιταλία

Φωτογραφία: Εurokinssi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επαναδραστηριοποίηση κυκλωμάτων Τούρκων δουλεμπόρων που στοιβάζουν πρόσφυγες και μετανάστες σε ιστιοπλοϊκά για να τους στείλουν Ιταλία παρατηρούν οι αρχές.

Καθώς τα ελληνικά παράλια, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ, έχουν γίνει λιγότερο δημοφιλή, οι δουλέμποροι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ψάχνουν νέους τρόπους να εκμεταλλευτούν οικονομικά τους μετανάστες.

Ένας από αυτούς να τους στοιβάζουν σε ιστιοπλοϊκά για το πολύ επικίνδυνο ταξίδι προς την Ιταλία. Η ταρίφα είναι 5.000 ευρώ το κεφάλι, ενώ οι δουλέμποροι από την περιοχή της Αλικαρνασσού που φέρονται να ηγούνται αυτού του κυκλώματος, δεν διστάζουν να βάζουν στα σκάφη ακόμη και παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τέσσερα 24ωρα εντοπίστηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δύο ιστιοφόρα φορτωμένα με μετανάστες που θαλασσοπνίγονταν στο δρόμο για την Ιταλία. Και ενώ οι τουρκικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, οι ελληνικές είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου να προλάβουν μια πιθανή νέα τραγωδία στη θάλασσα.

Χθες τα ξημερώματα, εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με 85 ανθρώπους σε θαλάσσια περιοχή, 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, την περασμένη Δευτέρα, ένα άλλο ιστιοφόρο που επίσης ταξίδευε για Ιταλία εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλέμποροι Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ