H δήμαρχος του Καλαί απαγορεύει τη διανομή φαγητού σε μετανάστες!

Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος του Καλαί, απαγόρευσε τη διανομή φαγητού σε μετανάστες στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την αποτροπή δημιουργίας ενός νέου προσφυγικού καταυλισμού, καθώς εκατοντάδες καταφθάνουν στο λιμάνι τρεις μήνες μετά την κατεδάφιση της πρώην «ζούγκλας».

Η δήμαρχος του Καλαί, Νατάσα Μπουσάρ

Η δήμαρχος, που εξελέγη με το κεντροδεξιό κόμμα “Les Républicains”, είπε ότι θα εφαρμόσει πολιτικές που θα εμποδίζουν τη διανομή φαγητού σε μετανάστες. Ήδη αναρτήθηκαν νομικά έγγραφα που καθορίζουν τους περιορισμούς κοντά στη «ζούγκλα», ενώ αξιωματούχοι έχουν ήδη εμποδίσει τις προσπάθειες τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων να ανοίξουν δημόσια λουτρά για έφηβους μετανάστες στην πόλη.

Η δημοτική οδηγία, με ημερομηνία 2 Μαρτίου, αναφέρει ότι «η τακτική, επίμονη και παρατεταμένη παρουσία προσώπων που διανέμουν γεύματα σε μετανάστες» στην περιοχή γύρω απ’ τον παλαιό προσφυγικό καταυλισμό συνιστά απειλή για την τάξη και την ασφάλεια της περιοχής. Κι απαγορεύει τις «επαναλαμβανόμενες, παρατεταμένες συγκεντρώσεις» καθιστώντας ουσιαστικά αδίκημα τη διανομή φαγητού.

Η Μπουσάρ διαφώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Μπρούνο Λε Μερ, όταν εκείνος αντιτάχθηκε σε απαγόρευση διανομής φαγητού κατά την επίσκεψη του την Τετάρτη στο Καλαί. Η δήμαρχος εκφράστηκε υπέρ της απαγόρευσης «έστω κι αν είναι δύσκολο να το πούμε, σε ανθρώπινο επίπεδο», σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις , όπως η Secours Catholique και η Utopia 56 και επικρίνουν την απόφαση και δηλώνουν πως θα αναζητήσουν τρόπους να παρακάμψουν τη δημοτική οδηγία «για τον απλούστατο λόγο ότι οι άνθρωποι πεινούν.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ