Βενιζέλος: Εκλογή προέδρου τώρα, αλλιώς δεν θα είμαι υποψήφιος - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Εκλογή προέδρου τώρα, αλλιώς δεν θα είμαι υποψήφιος

Βενιζέλος: Εκλογή προέδρου τώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βόμβα μεγατόνων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συνεργάτες του οποίου υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν οι σχετικές διαδικασίες δεν κινηθούν άμεσα και γίνουν μετά τη συμφωνία για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επιμένει στην αρχική του θέση, σύμφωνα με την οποία οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν αμέσως.

«Αν επιμείνουν για εκλογή αρχηγού μετά το PSI, ο Βενιζέλος δεν θα είναι υποψήφιος», επισημαίνουν οι συνεργάτες του. Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι προφανές, ανατρέπει το σκηνικό, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 4 μ.μ.

Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Παπουτσής, το "κίνημα" των 7 κυβερνητικών Σαχινίδης, Μπόλαρης, Όθωνας, Μωραϊτης, Δριβελέγκας, Ξυνίδης, Πεταλωτής αλλά και πολλοί ακόμη υπουργοί όπως ο Γιώργος Κουτρουμάνης) έχουν ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών μέσω της βάσης, αφού ολοκληρωθεί το PSI και η δανειακή σύμβαση. Χρονικά αυτό υπολογίζεται περί τον Μάρτιο.

Στην ίδια "γραμμή" αναμένεται να κινηθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο αύριο. "Η ύστατη υποχώρηση που μπορεί να κάνει ο ΓΑΠ είναι να δεχθεί διαδικασίες μετά το PSI" λένε συνεργάτες του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν απόψε στο Πολιτικό Συμβούλιο τα μέλη που ανήκουν στην πτέρυγα Βενιζέλου (Αντωνίου, Κουκουλόπουλος, Σαλαγιάννης κ.α.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ