Κατερίνα Σαββαΐδου: Δεν ήμουν αρεστή στην κυβέρνηση για αυτό με απομάκρυναν - iefimerida.gr

Κατερίνα Σαββαΐδου: Δεν ήμουν αρεστή στην κυβέρνηση για αυτό με απομάκρυναν

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην 7μελή σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε χθες η προσφυγή της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2015.

Σύμφωνα με την προσφεύγουσα, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιούνιο του 2014, η απομάκρυνσή της-η οποία έγινε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου-είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ΕΣΔΑ ως προς το σκέλος εκείνο που δίνει στο υπουργικό συμβούλιο τη δυνατότητα να λήγει την θητεία του γενικού γραμματέα.

Ακόμη υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μη νόμιμη, καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ενώ θα έπρεπε να έχει κληθεί και η ίδια για την παροχή εξηγήσεων.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης υποστηρίχθηκε ότι η απομάκρυνση της κ. Σαββαΐδου έγινε όχι για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά για την ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, καθώς η προσφεύγουσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, η κ. Σαββαΐδου, η οποία ήταν παρούσα στη διαδικασία, υποστήριξε ότι η εμπάθεια σε βάρος της προκύπτει από μία σειρά περιστατικών που αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαββαΐδου κυβέρνηση ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ