O Λευκός Οίκος «εξετάζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Βόρειας Κορέας - iefimerida.gr

O Λευκός Οίκος «εξετάζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Βόρειας Κορέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωτερική έκθεση του Λευκού Οίκου για την αναθεώρηση της αμερικανικής στρατηγικής έναντι της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει και την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης ή αλλαγής του καθεστώτος, ώστε να αντιμετωπιστεί η πυρηνική απειλή.

H αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας K T Μακ Φάρλαντ συναντήθηκε με άλλους αξιωματούχους για να συζητήσουν ποια θα είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον στις τελευταίες προκλήσεις της Πιονγιάνγκ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

O Λευκός Οίκος «εξετάζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Βόρειας Κορέας | iefimerida.gr 0

H αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Κ Τ Μακ Φάρλαντ

Η Μακ Φάρλαντ ζήτησε να εξεταστούν όλες οι επιλογές για την πλήρη αναθέωρηση της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Βόρειας Κορέας, περιλαμβανομένης και της αναγνώρισης της τελευταίας ως πυρηνικής δύναμης, καθώς και της πιθανότητας σύρραξης.

Οι προτάσεις τώρα υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την ανασκόπησή τους απ’ τον πρόεδρο Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα η Σεούλ και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ μετά την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που έκανε τον περασμένο μήνα.

O Λευκός Οίκος «εξετάζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Βόρειας Κορέας | iefimerida.gr 1

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την έναρξη των ετήσιων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας με οργισμένη ρητορική απειλώντας να «κόψει ανελέητα με το πολύτιμο πυρηνικό σπαθί της τους πυρηνικούς πυραύλους των επιδρομέων»

Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πιονγιάνγκ είπε ότι η αντίδραση της χώρας θα είναι «σκληρότερη από ποτέ», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σεούλ λένε ότι θα τιμωρήσουν «με αποφασιστικότητα» τη Βόρεια Κορέα αν προκληθούν.

28.500 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στη Νότια Κορέα ως αποτρεπτική δύναμη ενάντια της απειλής του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Από τεχνικής άποψης η κορεατική χερσόνησος παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού ο πόλεμος της Κορέας του 195–53 έληξε με ανακωχή κι όχι ειρηνευτική συμφωνία.

O Λευκός Οίκος «εξετάζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Βόρειας Κορέας | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ