Γερμανία: Στα δόκανα των αρχών εγκληματίας πολέμου από τη Συρία - iefimerida.gr

Γερμανία: Στα δόκανα των αρχών εγκληματίας πολέμου από τη Συρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Ντίσελντορφ ως ύποπτο εγκληματία πολέμου έναν πρόσφυγα που έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel ο Αμπνταλφατάχ Χ.-Α. κατηγορείται ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, κι ότι συμμετείχε σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι μαζί με άλλους τζιχαντιστές σκότωσε 36 ανθρώπους τον Μάρτιο του 2013 κοντά στην πόλη αλ Τάμπκα της Συρίας.

Το πρωί η αστυνομία συνέλαβε στην Έσση κι έναν άλλο Σύριο, τον Αμπντουλραχμάν Α.-Α., ο οποίος ανήκε στην ίδια ομάδα της αλ Νούσρα με εκείνον που συνελήφθη στο Ντίσελντορφ, αλλά μέχρι στιγμής δεν του προσάπτονται εγκλήματα πολέμου.

Γερμανία: Στα δόκανα των αρχών εγκληματίας πολέμου από τη Συρία  | iefimerida.gr 0

Μετά την άλωση της αλ Τάμπκα την άνοιξη του 2013 οι εξτρεμιστές ισλαμιστές του Μετώπου αλ Νούσρα διέπραξαν απίστευτες ωμότητες εις βάρος των στρατιωτών του Άσαντ που υπερασπίζονταν επί μακρόν την πόλη. Έστησαν ισλαμικό δικαστήριο για τους αιχμαλώτους και στη συνέχεια τους εκτέλεσαν με κτηνώδη τρόπο σε μια χωματερή.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι γερμανικές αρχές έπιασαν κι έναν συνεργό του Αμπνταλφατάχ., ο οποίος ζούσε στη Βάδη Βυρτεμβέργη κι ήταν μέλος της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Είχε λάβει μέρος σε πολλές εχθροπραξίες και μετά από μια «αποστολή» του έδωσαν ως δώρο πάνω από 100 χειροβομβίδες και πολλά μπαζούκας.

Το Μέτωπο αλ Νούσρα, που διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2015, έπαιρνε διαταγές από τον Σύριο τζιχαντιστή Αμπντ Αραχμάν Α. Κ., σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ και παραμένει εδώ και μήνες προφυλακισμένος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ