ΕΝΥΠΕΚΚ: Κοροϊδία με τις συντάξεις- Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς έχει προνομοθετηθεί - iefimerida.gr

ΕΝΥΠΕΚΚ: Κοροϊδία με τις συντάξεις- Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς έχει προνομοθετηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση την ώρα που έχει ήδη προνομοθετήσει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις εμπαίζει τους συνταξιούχους, παραπληροφορώντας σκόπιμα ότι δίνει μάχη μετους δανειστές για την προστασία των κύριων συντάξεων.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΝΥΠΕΚΚ), Δημήτρης Μητρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά όμως εμπαίζει τους συνταξιούχους, καθώς «έχει ήδη προνομοθετήσει την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019! Κι αυτό, ενώ, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου Κατρούγκαλου, η κατάργησή της αρχίζει με τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018».

Παραθέτει, δε τα επίμαχα σημεία της σχετικής νομοθεσίας:

1.Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4387/2016

«2.α.Μέχρι την 31.12.2018, οι συντάξεις της προηγούμενης παραγράφου συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις. Ειδικά, ο υπολογισμός της κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης διενεργείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 30 του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015 (Α΄ 80), όπως ισχύει.

β.Από 1.1.2019, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει της παραγράφου 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει σε εφαρμογή της παραγράφου 3.».

2.Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου Κατρούγκαλου όπως κατατέθηκε στη Βουλή, για το άρθρο 14

«…Με βάση το άρθρο 14 επανυπολογίζονται οι συντάξεις που ήδη καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. (…) Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (σ.σ. καλοκαίρι του 2018) οι συντάξεις συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31-12-2014 σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις παρακρατούμενης της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 1 παρ.30 του ν. 4334/2015.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις ΕΝΥΠΕΚΚ προσωπική διαφορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ