Ο Γιώργος ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής του

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα στο θρίλερ της αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στη 1 μετά το μεσημέρι, αλλά κυρίως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στις 4 τις απόγευμα, αναμένεται να γίνουν σαφείς οι προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει καταλήξει στην απόφαση να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής του. Οπως όλα δείχνουν, μετά και από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από όλα τα κορυφαία στελέχη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει τελικά να μην επιμείνει στην πρότασή του για δυαρχία έως τις εθνικές εκλογές.

Ετσι, όλοι περιμένουν να διατυπωθεί, από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μια ενωτική πρόταση προς το αυριανό Εθνικό Συμβούλιο που θα κληθεί να επικυρώσει τις διαδικασίες της διαδοχής.
Το σενάριο των εξελίξεων που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί αναφέρει ότι η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου θα γίνει μετά την επικύρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, όταν και θα ανακοινωθούν επισήμως και οι υποψήφιοι διάδοχοί του.

Ζητούμενο είναι εξάλλου ο τρόπος με τον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει όπως προβλέπεται από το καταστατικό, με την προσφυγή σε ανοικτή διαδικασίας κάλπης μεταξύ των μελών και των φίλων του κινήματος. Υπάρχουν, ωστόσο απόψεις που υποστηρίζουν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις όπως η εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή από ένα διευρυμένο σώμα, πάντα μετά από σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ