Πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων κήρυξαν τα ΕΛ.ΠΕ και η Μότορ Όιλ - iefimerida.gr

Πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων κήρυξαν τα ΕΛ.ΠΕ και η Μότορ Όιλ

Πόλεμο κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων κύρηξαν τα ΕΛ.ΠΕ και η Μότορ Όιλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αγώνα κατά της λαθρεμπορίας καυσίμων φαίνεται πως ρίχνονται τα δύο μεγαλύτερα δυιλιστήρια της χώρας, τα Ελληνικα Πετρέλαια και η Μότορ Όιλ, απο κοινού με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛ.ΠΕ., η Μότορ Όιλ και οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων υπογραμμίζουν ότι η ριζική πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, θα ελαφρύνει σημαντικά το βάρος των φόρων που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Παράλληλα, η εξάλειψη του λαθρεμπορίου «θα περιορίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα σταματήσει το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων του Κλάδου, επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σήμερα σε αφανισμό, με τους εργαζόμενους σε αυτές να οδηγούνται στην ανεργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι προτάσεις των διυλιστηρίων και του ΣΕΕΠΕ είναι:

  1. Αυστηρός έλεγχος για καταπολέμηση των εικονικών εξαγωγών καυσίμων.
  2. Αυστηρός έλεγχος της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων.
  3. Εξάρθρωση των κυκλωμάτων νέας μορφής λαθρεμπορίου και νοθείας της βενζίνης με άλλες ουσίες (π.χ. μεθανόλη, τολουόλη, κ.ά.).
  4. Εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης με παράλληλη πρόβλεψη επιστροφής πόρων σε κοινωνικά ασθενείς ομάδες, βάσει οικονομικών και γεωγραφικών κριτηρίων. 
  5. Αφαίρεση άδειας λειτουργίας από τα πρατήρια στα οποία διαπιστώνεται
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ