Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες]

φωτογραφίες: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο έκαναν εντύπωση κατά τη χθεσινοβραδινή πρώτη επίσημη προεδρική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό σχολιάζει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, καθώς επέλεξαν να ντυθούν στα λευκά.

Αρκετές από τις 66 γυναίκες που εκπροσωπούν τους Δημοκρατικούς και συγκροτούν την Ομάδα Εργασίας των Δημοκρατικών Γυναικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν ντυμένες στα λευκά, στη λογική της«λευκής σουφραζέτας» με σαφή αναφορά στο κίνημα για τα δικαιώματα της γυναίκας στις αρχές του 1900.

Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το κίνημα αυτό, παρότρυνε τις γυναίκες που το υποστήριζαν να είναι ντυμένες στα λευκά, σε μια ένδειξη καθαρότητας.

Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Φοράμε λευκά προκειμένου να είμαστε ενωμένες κατά της οποιασδήποτε προσπάθειας από την κυβέρνηση Τραμπ να υποβαθμίσει την εκπληκτική πρόοδο που έκαναν οι γυναίκες τον προηγούμενο αιώνα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πρόοδο των γυναικών», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Λουίς Φρανκέλ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκλέγεται με το Δημοκρατικό Κόμμα στη Φλόριντα και προεδρεύει της αναφερόμενης ομάδας εργασίας.

Οι «λευκές σουφραζέτες» του Δημοκρατικού Κόμματος υποδέχτηκαν τον Τραμπ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα μέλη της ομάδας φορούν λευκά, προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους, στην προγραμματισμένη αναπαραγωγή, στην πρόσβαση της οικονομικά προσιτής φροντίδας για την υγεία, στα δικαιώματα αναπαραγωγής, στις ίσες αμοιβές εργασίας, στην αποζημίωση των αδειών, στην προσιτή οικονομικά φροντίδα για το παιδί, αλλά και προκειμένου «οι ζωές μας να είναι ελεύθερες από το φόβο και τη βία», τόνιζε η ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το CNN.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ