Τα συγκλονιστικά λόγια των συγγενών που θρηνούν μετά το φριχτό τροχαίο της Θήβας - iefimerida.gr

Τα συγκλονιστικά λόγια των συγγενών που θρηνούν μετά το φριχτό τροχαίο της Θήβας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια και των τριών οικογενειών που θρηνούν μετά το φριχτό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας την περασμένη Κυριακή.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου περιέγραψε το τραγικό δυστύχημα όπως το έζησε, τις πρώτες στιγμές του απόλυτου σοκ που δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί, το πώς αντιλήφθηκε τι είχε γίνει στη συνέχεια, ενώ δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, αφού εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις άλλες οικογένειες που θρηνούν επίσης, ζήτησε να μην κακολογούν τον νεαρό οδηγό της Porsche. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για ένα δεύτερο αυτοκίνητο, πολλών κυβικών, το οποίο πέρασε μετά από δευτερόλεπτα από το σημείο της σύγκρουσης και το οποίο έκανε μάλιστα όπισθεν για να δει τι συμβαίνει. Ο ίδιος πιθανολόγησε ότι με αυτό το αυτοκίνητο μπορεί η Porsche να έκανε κόντρες (ωστόσο, από τις κάμερες ασφαλείας δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου).

Ανακοίνωση εξέδωσε και η οικογένεια Βακάκη η οποία συλληπήθηκε τις άλλες δύο οικογένειες που θρηνούν και σημείωσε ότι καλούνται να διαχειριστούν το αδιανόητο και να ζήσουν με το αφόρητο. Για πρώτη φορά, όμως, μίλησε και η μητέρα του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, λέγοντας δυο λόγια για το παιδί της.

Υπάτιος Πατμάνογλου: Μην κακολογείτε τον οδηγό της Porsche

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου τέσσερις νεκρούς. Τον γιο μου, τη γυναίκα μου και δύο άλλα παιδιά. Ο Θεός να τους αναπαύσει όλους. Το ‘θελε η Παναγία. Αυτό το πράγμα ούτε στον χειρότερο εχθρό», είπε συγκλονίζοντας ο Υπάτιος Πατμάνογλου μιλώντας χθες στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

«Με το που βγαίνω βλέπω το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δύο. Δεν κατάλαβα τι είχε γίνει. Νόμιζα ότι βλέπω ψέματα. Κάτι δεν πάει καλά κάτι έγινε μία έκρηξη. Από πού όμως; Πώς προήλθε αυτή η έκρηξη;”. Προσπαθώ να δω αν το αμάξι μου είχε κάτι μέσα. Το ντεπόζιτο; Έγινε κάτι; Δεν είδα το άλλο αυτοκίνητο καθόλου. Και μετά από λίγη ώρα, όπως έκανα τον γύρο έτσι του κτιρίου να δω τι γίνεται, βλέπω ένα κατάστημα δίπλα με μπουκάλες οξυγόνου, νόμιζα ότι στην αρχή έσκασαν οι μπουκάλες οξυγόνου και ήρθαν μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκυρίες τρελές. Και πηγαίνω μετά λίγο πιο δίπλα και βλέπω ένα ζαντολάστιχο από Porsche και τα φρένα του και βλέπω και τον οδηγό δίπλα και μια άμορφη μάζα σίδερα και μετά καταλαβαίνω ότι κάποιο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό μου και έγινε όλο αυτό το πράγμα. Γυρνάω πίσω, βλέπω τη γυναίκα μου, είχε αγκαλιάσει το παιδάκι, της δίνω ένα φιλάκι. Τι φίλησα, ένας θεός ξέρει, ρε παιδιά. Πήρα τηλέφωνο και στο ΕΚΑΒ», συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή του, ενώ με μεγαλείο ψυχής μίλησε και για τον οδηγό της Porsche, αφού συληπήθηκε και τις οικογένειες των δύο άλλων θυμάτων.

«Είναι 24 χρονών το παιδί δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να οδηγάει. Υπάρχουν οδηγοί αυτοκινήτων οι οποίοι είναι πιτσιρικάδες και έχουν καλή αντίληψη. Δηλαδή, δεν πάει να πει ότι είμαι πιτσιρικάς, δεν ξέρω να οδηγάω ή πήρα τα λεφτά του μπαμπά μου και πήρα ένα Porsche και σκοτώνω τον οποιοδήποτε. Γιατί και αυτός σκοτώθηκε. (...) δεν τα έκοψε αυτός τα όνειρα. Θέλω να πιστεύω Ζήνα για να είμαι ψυχικά ήρεμος ότι και αυτουνού το νήμα της ζωής ήταν να κοπεί. Των δύο παιδιών όπως και της οικογένειάς μου. Για να είμαι ψυχικά ήρεμος θέλω να πιστεύω ότι έφτασε η ώρα, τελείωσε το λαδάκι όλων. Δεν μου πήρε τη ζωή των παιδιών. Κάποιος άλλος έβαλε το χέρι του και τις πήρε και τις τέσσερις. Αυτό θέλω να πιστεύω. Δεν φταίει το παλικάρι. Ήρθε τόσο προγραμματισμένο αν το δείτε στο βίντεο, να θέλεις να το κάνεις δεν γίνεται, ρε παιδιά, δεν γίνεται. Το έχω δει 400 φορές, δεν γίνεται, δεν γίνεται. Εφυγε με τα τέσσερα, ήρθε με χτύπησε, είχα βγει 2-3 δευτερόλεπτα πριν από το αυτοκίνητο, πήρα ολόκληρος φωτιά και δεν κάηκα, πέρασα μέσα από τη φωτιά και δεν κάηκα, το πιστεύετε; Αυτό είναι από τα άγραφα», είπε, ενώ ερωτώμενος για το αν έχει επικοινωνήσει μαζί του κάποιος από τις οικογένειες των δύο άλλων παιδιών σημείωσε: «Οχι, ρε παιδιά, και το καταλαβαίνω αυτό, γιατί μπορεί ο άνθρωπος να σκεφτεί τι ρόλο βαράει αυτός ο άνθρωπος. Θα με βρίσει; Εδώ οι φίλοι μου λένε "θα πάμε να τον πιάσουμε, να τον κρεμάσουμε, να τον κάνουμε". Ρε παιδιά, ηρεμήστε, ο καθένας βγάζει μια αντίδραση εχθρική. Μπορεί ο άνθρωπος να φοβάται, μπορεί να είναι άλλης κουλτούρας. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό το πράγμα. Να σας πω κάτι, δεν με πειράζει αυτό τόσο πολύ. Δεν έχω πρόβλημα, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν το παίρνω εχθρικά, ούτε έχω να πω κάτι για τους γονείς».

Οικογένεια Βακάκη: Ο θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο

Η οικογένεια του ιδιοκτήτη του Jumbo εξέδωσε χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας συλληπείται τις υπόλοιπες οικογένειες και μιλά για τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.
Οικογένεια Απόστολου Βακάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βακάκης πήγε χθες για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν στο γραφείο του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, μίλησε στους στενούς συνεργάτες του λέγοντας τα ίδια πράγματα που εμπεριέχονται στην ανακοίνωση, ενώ η ανακοίνωση εστάλη και στους εργαζομένους της εταιρείας.

Η μητέρα του συνοδηγού της μοιραίας Porsche: Ο Ανδρέας μου ήταν ένα παιδί μοναδικό...

Δύο 24ωρα μετά το τροχαίο δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο, η μητέρα του συνοδηγού της Porsche, Ελένη Μπούζα μίλησε για τον γιο της Αντρέα Γεωργακόπουλο που χάθηκε στην άσφαλτο.

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το παιδί μου δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο Ανδρέας μου ήταν ένα παιδί μοναδικό, δεν υπάρχουν τέτοια παιδιά. Ήταν σε μια πολυ νεαρή ηλικία, παρόλα αυτά είχε φτάσει πάρα πολύ ψηλά σε όλα τα επίπεδα. Είχε πολλούς στόχους, είχε πολλές βλέψεις και θα είχε μία λαμπρή πορεία στο μέλλον. Ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, ένα χαρισματικό - καταπληκτικό παιδί και είναι κρίμα, κρίμα, κρίμα που έσβησε τόσο νωρίς. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», είπε η τραγική μητέρα στην τηλεόραση του Alpha.

Να σημειωθεί ότι τα δύο νεαρά παιδιά πήγαιναν εκδρομή στην Αράχωβα για να περάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο ο ταξίδι τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Αντρέα την Πέμπτη (2/3), στο Α’ Νεκροταφείο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του Γιώργου έχει αποφασίσει ο νεαρός να αποτεφρωθεί στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ