Οι θεωρίες συνωμοσίας του Twitter για την γκάφα των Οσκαρ: Φταίει ο Ντι Κάπριο, η Εμμα Στόουν ή ο Τραμπ - iefimerida.gr

Οι θεωρίες συνωμοσίας του Twitter για την γκάφα των Οσκαρ: Φταίει ο Ντι Κάπριο, η Εμμα Στόουν ή ο Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Chris Pizzello
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φετινή τελετή απονομής των Οσκαρ έχει περάσει πλέον στην ιστορία, αλλά η επική γκάφα που έγινε στο τέλος θα συζητιέται για καιρό ακόμη.

Αν και η PricewaterhouseCoopers επιβεβαίωσε πώς έγινε το λάθος με αποτέλεσμα το «La La Land» να ανακοινωθεί ως καλύτερη ταινία, αντί για το «Moonlight», που κέρδισε στην πραγματικότητα το βραβείο, δεν έχουν πειστεί όλοι με την εξήγηση ότι απλά ο συνεργάτης της εταιρείας, Μπράιαν Κούλιναν, έδωσε τον λάθος φάκελο στους παρουσιαστές.

Οι χρήστες του Twitter κάνουν τις δικές τους θεωρίες συνωμοσίας για το ποιος κρύβεται πίσω από το «σαμποτάζ» και η USA Today συγκέντρωσε τις επικρατέστερες από αυτές. Σύμφωνα με τις εν λόγω θεωρίες λοιπόν ευθύνονται:

1. Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρακολούθησε την τελετή απονομής, αλλά σε συνέντευξη έδωσε τη δική του εξήγηση. Εφταιγε το γεγονός ότι οι συντελεστές επικεντρώθηκαν υπερβολικά στην πολιτική και στο τέλος το... έχασαν.

2. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η γκάφα προκλήθηκε επειδή δόθηκε στους παρουσιαστές του βραβείου της καλύτερης ταινίας ο φάκελος με το όνομα της νικήτριας του όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, το οποίο κέρδισε η Εμμα Στόουν. Πολλοί επεσήμαναν ότι από τη στιγμή που ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απένειμε το βραβείο στην Στόουν, τότε εκείνος φταίει, γιατί άφησε στα παρασκήνια τον φάκελο, με αποτέλεσμα να τον δώσουν κατά λάθος στον Γουόρεν Μπίτι και την Φέι Ντάναγουεϊ, οι οποίοι θα ανακοίνωναν την καλύτερη ταινία. Μήπως με αυτόν τον τρόπο ο Ντι Κάπριο εκδικήθηκε την Ακαδημία επειδή τον ανάγκασαν να περιμένει να κερδίσει Οσκαρ μέχρι το 2016;

3. Η Εμμα Στόουν

Αλλοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι η Στόουν ήταν εκείνη που άφησε τον φάκελο στα παρασκήνια, είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες για να μπερδέψει τους παρουσιαστές και να εξασφαλίσει ότι θα πάρει το βραβείο το «La La Land», στο οποίο πρωταγωνιστεί. Βέβαια, η ηθοποιός δήλωσε στη συνέχεια ότι κρατούσε στα χέρια της διαρκώς την κάρτα που έγραφε ότι εκείνη κέρδισε το όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.

4. Ο Γουόρεν Μπίτι
Σύμφωνα με το TMZ, ο Μπίτι και η Ντάναγουεϊ τσακώθηκαν πριν από την τελετή για το ποιος θα διαβάσει την κάρτα. Τελικά εκείνος έκανε πίσω. Ομως, όταν ανέβηκαν στη σκηνή, η Ντάναγουεϊ υποπτευόταν ότι ο Μπίτι θα το κάνει μόνος του, για αυτό όταν τον είδε να διστάζει, πήρε την κάρτα και γρήγορα είπε ότι ο νικητής ήταν το «La La Land». Και αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε, καθώς ο Μπίτι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχαν σχεδιάσει να δώσει την κάρτα στην Ντάναγουεϊ.

5. Ο Μπεν Αφλεκ
Αλλη μία ευφάνταστη θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο Μπεν Αφλεκ κατάφερε να σαμποτάρει την τελετή, επειδή η Ακαδημία «σνόμπαρε» την ταινία του «Ο λογιστής», αποκλείοντάς την από τις υποψηφιότητες.

6. Οι σχεδιαστές των φακέλων
Το The Wrap έγραψε ότι φέτος άλλαξαν οι φάκελοι και αυτή τη φορά ήταν κόκκινοι με χρυσά γράμματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας αυτού ήταν πιο δυσανάγνωστοι, με αποτέλεσμα να γίνει ευκολότερο να φτάσει ο λάθος φάκελος στη σκηνή.

7. Η Ακαδημία
Με ολοένα λιγότερους τηλεθεατές να παρακολουθούν τα Οσκαρ τα τελευταία χρόνια, κάποιοι χρήστες του Twitter σκέφτηκαν ότι η Ακαδημία σχεδίασε την γκάφα, για να τονώσει την τηλεθέαση. Βέβαια, ακόμη κι αν ήταν πιθανό να σαμποτάρει η Ακαδημία το προϊόν της, λογικά δεν θα το έκανε στις τελευταίες στιγμές του τετράωρου σόου.

8. Ο λογαριασμός του Κούλιναν στο Twitter
Ο Μπράιαν Κούλιναν, εκπρόσωπος της PwC ήταν εκείνος που έδωσε τον λάθος φάκελο στους Μπίτι και Ντάναγουεϊ. Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου επεσήμαναν ότι όσο ήταν στα παρασκήνια, έκανε αναρτήσεις στο Twitter. Ανάμεσα σε αυτές, οι οποίες έχουν διαγραφεί πλέον, ήταν μία φωτογραφία της Στόουν λίγες στιγμές αφότου παρέλαβε το όσκαρ και πριν ανέβουν στη σκηνή οι Μπίτι και Ντάναγουεϊ. Μήπως ήταν τόσο απασχολημένος με το κινητό του που μπέρδεψε τους φακέλους;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ γκάφα θεωρίες συνωμοσίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ